3dots.ro

Melania Trump, reprezentată ca o ștrumfiță, în orașul natal din Slovenia

Melania Trump, reprezentată ca o ștrumfiță, în orașul natal din Slovenia

O statuie a primei doamne a SUA, Melania Trump, dezvelită în oraşul său natal din Slovenia a stârnit controverse, unii localnici fiind de părere că aceasta seamănă cu o "ştrumfiţă", în timp ce artistul care a creat-o spune că a vrut să provoace un dialog despre situaţia politică din America, relatează BBC.

Sculptura, operă a lui  Brad Downey,  a fost realizată din trunchiul unui copac, cu drujba, cu ajutorul artizanului Ales Zupevc şi a fost plasată în oraşul Sevnica, unde s-a născut Melania Trump.

Opera de artă o înfățișează pe Melania purtând o haină albastră şi cu una dintre mâini, semănând mai degrabă cu o bâtă, arătând spre cer.

Unii localnici spun despre sculptură că este o "ruşine" şi că arată ca o "ştrumfiţă" şi că "nu seamănă deloc cu Melania". Alții spun că artistul a mers prea departe și că "Melania este un erou sloven, care a reușit să ajungă la cel mai înalt nivel în SUA".

Downey a declarat pentru Reuters că prin sculptura sa a dorit să provoace "un dialog" despre situaţia politică din SUA.

Artistul are deschisă o expoziţie la Ljubljana, capitala Sloveniei, până la finalul lunii august. Reprezentanţii galeriei din Ljubljana au sugerat, într-o broşură, că statuia ar putea fi "o farsă".

Sevnica a devenit o atracţie turistică de când Donald Trump, soţul Melaniei Trump, a fost ales preşedintele SUA, în 2016.

Localnicii au profitat de acest lucru pentru a lansa o serie de produse asociate cu numele Trump, precum papuci, prăjituri și burgeri cu "păr ciufulit" din brânză, aluzie la coafura preşedintelui american.

Melania, în vârstă de 49 de ani, și Donald Trump, în vârstă de 73 de ani, sunt căsătoriți din 2005 și au împreună un fiu, Barron, născut în 2006.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs