Un român a cumpărat Steaua Polară și a redenumit-o «Marcel-35»

18 Iun 2020 | scris de Anita Raicu

Probabil plictisiți de lipsa ofertelor care să le merite cu adevărat banii, unii dintre români s-au apucat să cumpere online stele și să le redenumească...

Un român a cumpărat Steaua Polară și a redenumit-o «Marcel-35»

Evident, printre cele mai dorite astre s-a numărat și cea mai strălucitoare dintre ele, din emisfera nordică - Steaua Polară, pe care conaționalul care a cumpărat-o a ținut să o redenumească ”Marcel 35”, relatează Mediafax.

Iluzia faptului că o stea îți aparține și că are numele pe care i l-ai dat durează până când treci din sfera internetului în cea reală, mult mai pragmatică și în care doar cataloagele astronomice contează, nu cele online.

Astronomul Elizabeth Petrescu clarifică situația și spune că doar Uniunea Națională de Astronomie poate numi corpurile cerești, dar că în cei câțiva ani de muncă la de la Observatorul ”Amiral Vasile Urseanu” din București a întâlnit foarte mulți români care au cumpărat stele.

”Numai Uniunea Națională de Astronomie poate să denumească stele și acest lucru se întâmplă destul de rar.

Unele dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer au fost vândute în România, cum ar fi stele din Orion, din Carul Mare sau chiar și Steaua Polară, care mai nou se numește și Marcel-35, dacă vreți să îi spuneți și așa. Acest nume este în cataloagele din România al celor care vând
stele.

Din punct de vedere științific și oficial, stelele nu pot să primească nume doar intrând pe internet, îmi scriu numele și atunci o stea se va numi Elisabeta de acum înainte”, a declarat Elizabeth Petrescu.


CLICK - Follow us on Google News