Un turist a spart, din prima încercare, codul unui seif ce stătea încuiat de 40 de ani

Muzeul Vermilion Heritage din Alberta, din Canada, a transformat incapacitatea angajaților săi de a deschide un seif într-un joc distractiv pentru vizitatorii săi, invitați să spargă codul. 

Seiful a aparţinut hotelului Brunswick, din același oraş, care a fost inaugurat la începutul secolului XX. Hotelul a fost închis în anii '70, şi odată cu el a fost încuiat şi seiful , iar de atunci nici n-a mai fost niciodată deschis.

Evident, până la urmă, unul dintre vizitatorii muzeului a reușit ceea ce nici măcar producătorii, foștii angajați sau experții n-au fost în stare – să deschidă seiful, și nu oricum, ci chiar din prima încercare.

Stephen Mills, se afla într-un camping din apropierea muzeului, cu soţia, cei doi copii şi socrul său.

”Voiam să vedem ce ne poate oferi această comunitate. De fapt muzeul era închis în ziua când am ajuns aici, însă am reuşit să dăm de unul dintre voluntari, Tom Kibblewhite, care l-a deschis special pentru noi şi ne-a condus înăuntru. Era un fel de capsulă a timpului, nimeni nu avea habar de ce s-ar putea găsi înăuntru”, a povestit Mills.

În faţa provocării, canadianul a abordat problema fix precum a văzut în filme: şi-a lipit urechea de seif.

”M-am uitat la cifru şi am observat că numerele erau între 0 şi 60. Aşa că m-am gândit la seria 20-40-60. Am format apoi o anumită combinaţie, 3, 2, 1, am încercat mânerul …şi s-a deschis! Pur și simplu am ghicit. Am fost complet uluit. M-am dat înapoi şi m-am gândit: cumpăr un bilet de loterie în seara asta!”, a spus canadianul.

Conţinutul seifului a fost însă unul destul de dezamăgitor.

”Din păcate înăuntru era cu totul altceva decât ne închipuiserăm – nişte documente, cecuri vechi, un carneţel al unei chelneriţe şi o chitanţă emisă de hotel; atâta tot”, a spus el. 

Cu toate acestea, încercarea norocoasă a stârnit entuzismul tuturor. ”Copiii mei strigau întruna: am spart codul. Am spart codul!”, a mai povestit el.