3dots.ro

Turcia. O femeie a divorțat pentru că soțul făcea duș rar și nu se spăla pe dinți. A primit chiar și despăgubiri!

Turcia. O femeie a divorțat pentru că soțul făcea duș rar și nu se spăla pe dinți. A primit chiar și despăgubiri!

O femeie din Turcia a considerat că este necesar să-și dea soțul în judecată din cauza faptului că acesta făcea rar duș, mirosea a transpirație și se spăla pe dinți doar o dată sau de două ori pe săptămână, scrie Hurriyet Daily News.

Exasperată de modul precar în care soțul său își îngrijea igiena personală, femeia a cerut instanței aprobarea divorțului.

Avocatul care a reprezentat-o în instanță a declarat în fața instanței că soțul femeii purta aceleași haine cel puțin cinci zile la rând, face duș foarte rar și miroase tot timpul a transpirație.

Colegii spun că munca alături de el a devenit o tortură

Pentru confirmarea celor sesizate de femeie, în proces au fost aduși martori – cunoștințe comune și chiar colegi de muncă ai soțului -, care au confirmat cele susținute de soție.

Documentele din instanță arată că martorii au declarat că soțul făcea duș cel mult o dată la 7-10 zile și se spăla pe dinți doar o dată sau de două ori pe săptămână, iar respirația lui avea un miros insuportabil.

Mai mulți colegi ai bărbatului, care au fost de acord să fie martori în proces, au declarat în instanță că mirosul urât pe care îl răspândea acesta a făcut ca munca alături de el să fie o tortură. Din păcate cotidianul turc nu precizează și cu ce se ocupa bărbatul

Instanța a aprobat divorțul și chiar a acordat femeii și despăgubiri

Astfel, instanța a aprobat cererea de divorț și l-a obligat pe soț să-i plătească fostei partenere 500.000 de lire turcești drept despăgubire, pentru că i-a suportat atâta timp lipsa de igienă.

”Soții trebuie să-și îndeplinească responsabilitățile vieții în comun. Dacă viața în comun devine insuportabilă din cauza comportamentului, celălalt partener are dreptul de a cere divorțul. Trebuie să fim atenți la relații, la comportament, dar și la curățenie”, a declarat avocatul jurnaliștilor turci.

În dreptul civil turc, motivele de divorț acceptate de instanță sunt împărțite în două categorii, motive speciale și motive generale, acestea din urmă incluzând cauze care fac viața insuportabilă pentru unul din parteneri.

În cazul celor doi soți din Ankara, igiena personală precară a soțului a fost considerată un motiv valabil pentru divorț de către Curtea Regională de Justiție și Curtea Supremă, care a pronunțat verdictul definitiv.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs