Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre evacuarea de la Foișor: «Nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât»

10 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

În fața imaginilor cu evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri din România, Gabriel Diaconu, afirmă că se simte rușinat pentru această lipsă de respect pentru demnitatea umană. 

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre evacuarea de la Foișor: «Nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât»

Doctorul Gabriel Diaconu are un mesaj extrem de dur pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a avizat ordinul emis de șeful DSU, Raed Arafat, privind evacuarea Spitalului Foișor, întrebându-i de când au ajuns pacienții cu patologie osoasă, în durere, cetățeni cu mai puține drepturi la asistență medicală.

”Felicitări, domnule ministru Harababură,

Și sa fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați în seara asta de la spitalul Foișor

N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de rușine, nu mă îndoiesc că toți medicii de la spitalul Foișor sunt egalmente indignați. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienților treptat, cumsecade, din timp.

Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?

Sunt oameni în durere, cu patologie osoasă. Când au devenit ei mai puțin oameni cu mai puține drepturi? Constituțional statul român le garantează dreptul la sănătate. Ministerul sănătății facilitează accesul sa sănătate. Dar așa? Iar plimbăm oameni cu sacul, cu locul din spate al mașinii personale?

E absolut ridicol. Știați că ajungem aici. Știați că lucrurile progresează nefast. Nici măcar nu puteți invoca inepția ori prostia. Nu mai sunt trei săptămâni, sunt 4 luni de mandat.

Rușine să vă fie. Ați scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist. Și care acum nu vor ști, poate, ce să facă sau încotro să o ia.

Zero triaj, nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.


CLICK - Follow us on Google News