Germania. Diagnosticat din greșeală cu o boală incurabilă, aproape de sfârșit din cauza ședințelor de chimioterapie

25 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Mohammad Faron, 36 de ani, poștaș în Emsbüren, landul Saxonia Inferioară, a fost diagnosticat cu cancer limfatic în luna ianuarie 2020, la Spitalul Bonifatius din Lingen.

Germania. Diagnosticat din greșeală cu o boală incurabilă, aproape de sfârșit din cauza ședințelor de chimioterapie

Pe 15 ianuarie 2020, atunci când a primit diagnosticul, Faron a fost aproape să cedeze psihic. Iubita lui era însărcinată în cinci luni, era posibil să nu-și vadă copilul niciodată.

Se prezentase la spital pentru o imflamare a ganglionilor inghinali, care i se umflaseră cât o alună.

”Cancer limfatic!”, i-a transmis medicul care l-a consultat. Limfomul este o formă de cancer de sânge care afectează în principal sistemul imunitar.

”Mama mea murise de aceeași boală nemiloasă în 2016. Avea 53 de ani”, retrăiește clipele din acel moment Mohammad.

Ultima sa dorință, pe care a adresat-o doctorilor a fost să întârzie chimioterapia: ”Vreau să-mi cunosc copilașul. Să așteptăm să nască soția mea, Katharina”.

Kalila a venit pe lume pe 14 mai 2020, chiar în clinica unde tatăl său făcea prima ședință de chimioterapie, patru zile mai târziu.

”Pur și simplu zăceam în pat, nu mai puteam mânca nimic”. La două săptămâni, din nou citostatice: ”Mi-am pierdut complet părul și ajunsesem 80 de kilograme. Am slăbit 15 kilograme în câteva zile”, descrie Mohammad momentele prin care a trecut.

Starea sa de sănătate, din ce în ce mai deplorabilă, l-a făcut pe Faron să fie dispus să încerce orice, inclusiv o altă părere medicală asupra diagnosticului ce-i fusese pus.

Înainte de a treia ședință de chimioterapie, soția sa a trimis setul de analize complete la un alt medic, la Nordhorn.

Răspunsul primit a fost surprinzător: ”Doctorul m-a sunat și mi-a zis că sunt sănătos. Aveam doar o infecție virală de la un herpes”.

Faron a fost imediat externat și scos din programul de chimioterapie.

”Oncologul curant regretă situația creată. El este implicat în a clarifica toate problemele din acest caz”, au transmis, sec, reprezentanții spitalului în care care fusese pus diagnosticul greșit.

Potrivit Bild, pacientul și-a angajat un avocat și solicită despăgubiri uriașe care să compenseze traumele fizice și psihice prin care a fost nevoit să treacă.

”Din cauza lor mi-am pierdut și slujba”, spune, în timp ce se joacă împreună cu micuța Kalila.


CLICK - Follow us on Google News