Germania. Metoda prin care două  românce au convins o bătrânică să le dea un milion de euro

11 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Două românce au fost reținute de poliţia germană după ce au păcălit o bătrânică de 80 de ani să le dea o mulţime de bani şi tot ce avea mai valoros prin casă.

Germania. Metoda prin care două  românce au convins o bătrânică să le dea un milion de euro

Poliţia germană a deschis o anchetă la Bielefeld, oraş în care o bandă de români care specula credulitatea persoanelor în vârstă, informează westfalen-blatt.de.
 
Hoţii se dădeau drept poliţişti şi îi păcăleau pe bătrânii înstăriţi pe care îi vizau spunându-le că urmează să fie ţinta unor tâlhari care vor să-i jefuiască. După aceea ei se ofereau să le ia banii şi obiectele de valoare şi să-i pună la adăpost.

Exact după acest tipar au acţionat şi în cazul unei bătrâne din Bielefeld.

Românii au contactat-o telefonic pe octogenară, dându-se drept poliţişti. Au speriat-o spunându-i că în zona în care locuieşte ar acţiona o bandă de români violenţi şi că aceştia vor nu doar să o jefuiască, ci intenţionează să o ucidă.

Drept urmare, i-au mai spus falşii poliţişti, ar trebui să le ofere toţi banii şi toate obiectele de valoare şi să-i urmeze pentru a putea fi protejată.

Două tinere românce, una de 29 de ani, iar cealaltă de 31 de ani s-au deplasat la domiciliul femeii.

Îmbrăcate în uniformă de poliţiste, cele două tinere i-au cerut banii, cardurile de credit şi obiectele cele mai de preţ şi i-au spus că îi vor pune tot ce are în siguranţă, chiar la sediul poliţiei.

Apoi, i-au mai spus ele, se vor întoarce să o ia şi să o ducă şi pe ea la o adresă, în siguranţă, până când vor fi prinşi hoţii în timp ce încearcă să-i spargă casa.

Numai că, după ce i-au ridicat banii şi obiectele de valoare, cele două românce nu s-au mai întors, conform înţelegerii, ca să o salveze.

Femeia şi-a aşteptat în zadar ”salvatoarele”, iar la un moment dat a decis să sune la poliţie, pentru a-i întreba de ce întârzie. Aşa a aflat că a fost victima unor escroci.

Adevăraţii poliţişti au pornit o anchetă şi au estimat paguba la peste un milion de euro. Numai obiectele de valoare, aurul şi argintul victimei valorau 1,039 milioane de euro.

Cele două false poliţiste au fost prinse în cele din urmă, însă anchetatorii nu au reuşit să recupereze decât o parte din bunurile victimei.


CLICK - Follow us on Google News