Ghana îi invită pe americanii de culoare să se mute în Africa: «Vă așteptăm acasă!»

18 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Ghana trimite un mesaj afro-americanilor, pe fondul protestelor generate de cazul George Floyd. Autoritățile îi invită pe toți americanii de culoare să vină și să trăiască în Ghana: ”Africa este casa voastră!”.

Ghana îi invită pe americanii de culoare să se mute în Africa: «Vă așteptăm acasă!»

Ghana a inaugurat și un monument în cinstea lui George Floyd, iar acum le transmite în mod deschis persoanelor de culoare din Statele Unite că sunt bineveniți să vină și să locuiască în Ghana, relatează CNN.

Mesajul a fost transmis de ministrul turismului din această țară africană, Barbara Oteng Gyasi ”Ne deschidem brațele și îi așteptăm pe toții frații și pe toate surorile noastre, Ghana este casa voastră! Africa este casa voastră!”

Ghana pare să fi dezvoltat un program național prin intermediul căruia curtează comunitatea de culoare din SUA de ceva vreme, sperând să-i convingă să se mute în țată și să investească.

Anul trecut, președintele țării a lansat o inițiativă numită ”Anul întoarcerii”, cu prilejul comemorării a  400 de ani de când primii nativi africani au fost vânduți ca sclavi și trimiși pe continentul american.

Prin această inițiativă, Ghana speră să îi atragă pe cei din comunitatea de culoare americană să se mute în această țară și să investească acolo.


CLICK - Follow us on Google News