Medic de la Suceava: «Flutur e în spital ca să nu dea socoteală, sistemul lui mafiot ne-a adus aici»

05 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Ca și la Colectiv, în cazul spitalului din Suceava se poate avem un exemplu al modului în care politica și interesele financiare au construit o organizație care distrus profesionalismul în dauna intereselor proprii și care a adus un dezastru atunci când a trebuit să facă față realității...

Medic de la Suceava: «Flutur e în spital ca să nu dea socoteală, sistemul lui mafiot ne-a adus aici»
Gheroghe Flutur (stânga) și Vasile Rîmbu, cei doi ”Dumnezei” ai Sucevei

Medicul Anatol Burlacioc, chirurg plastician, alături de doctorița Nicoleta Boldeanu, șefa departamentului de Geriatrie de la Spitalul Județean Suceava, sunt cei care au avut curajul să vorbească despre faptul că unitatea sanitară nu era altceva decât o afacere de partid, chiar pe vremea în care managerul Vasile Rîmbu era favorit pentru postul de ministru al Sănătății și decorat de președintele Iohannis

”Da, am mers alături de colega mea, ca s-o sprijin pentru că ajunsesem la limită. Eu mă luptam de ani de zile cu Rîmbu, încă de când l-a instalat Flutur. Cum să nu mă lupt cu un manager al cărui prim gest a fost să colecteze bani de la personal ”pentru spațiul verde”, așa cum a motivat el?

50 de lei de la medici, 30 de la asistente și 20 de la infirmiere, fără chitanță, bineînțeles. Am aflat apoi de la Consiliul Județean că spațiul verde al spitalului era plătit, bineînțeles, de către ei”. spune medicul Anatol Burlacioc, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea.

”Rîmbu venea de la Garda Financiară Suceava. Fusese șef acolo. Știți ce mi-a spus un pacient, care-l avusese coleg? ”Pe Rîmbu îl caracterizează un singur cuvînt: abuz”. N-am cedat niciodată să atrag atenția asupra problemelor. Mi-au dat penalizări, au vrut să scape de mine. Dar am câștigat în instanță de fiecare dată.

Rîmbu nu dădea socoteală nimănui. Și Flutur și Rîmbu se comportau ca și cum nu erau responsabili în fața cuiva. Aici discutăm despre un sistem cu rădăcini mafiote”, a mai spus Anatol Burlacioc.

”Mdaaa. Flutur e în spital invocând că are COVID-19. Dacă cineva vrea să afle adevărul, îi poate face analize din nou, că markerii virusului rămân chiar dacă te-ai vindecat. Asta e treaba altor instituții, dacă vor să și-o facă. Noi suntem peste 200 de cadre medicale infectate.

Rîmbu și Flutur au dispărut cum a început criza. Întâi l-au lăsat pe doctorul Filip drept manager interimar, care e un om onest, dar cum putea să reziste în ce s-a creat aici?

Și eu, și prietena mea avem COVID. Pe copii nu am reușit să-i testăm că nu avem unde. Acesta e sistemul din Suceava. Eu iau medicament pentru HIV, iar Flutur e în spital ca să nu dea socoteală. Sistemul lui mafiot ne-a adus aici.

Sistem mafiot înseamnă achizițiile din spital și tot ce se întâmplă în acest județ. Rîmbu e un om vanitos, cu o pregătire îndoielnică, întâi contabil, apoi numit de politic șef la Garda Financiară, toată lumea știe în Suceava ce legături există acolo cu vânzătorii de alcool ilegal din Republica Moldova. Ei bine, acest om a ajuns șef al Spitalului Județean. Ei au făcut legea. Iar Flutur le era jupân și stăpân.

Poate că e greu de înțeles pentru cineva din afara județului Suceava, dar oamenii se tem și acum foarte tare de Flutur, de Rîmbu. Înțeleg că Rîmbu e doar suspendat. Poate că va reveni, cine știe la cum merg lucrurile aici?”, conchide medicul Anatol Burlaciuc.


CLICK - Follow us on Google News