Gigi Becali: Am îngenuncheat și am spus «Doamne, îți mulțumesc că m-ai adus în pușcărie»

17 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Gigi Becali, patronul FCSB, n-a rezistat prea mult în tăcerea pe care și-a impus-o o perioadă în care s-a retras din viața publică și a acordat un interviu în care a vorbit despre timpul petrecut în închisoare.

Gigi Becali: Am îngenuncheat și am spus «Doamne, îți mulțumesc că m-ai adus în pușcărie»

Becali a fost condamnat în mai 2013 la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri cu ministerul Apărării. Ulterior a primit un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul ”Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

A fost eliberat condiționat din închisoare în aprilie 2015. 

În interviul acordat pentru lumeacredinței.com Becali vorbește despre cum a trăit acea perioadă și cum religia l-a ajutat să treacă peste greutățile adaptării la noul regim de viață.

”Eu nu știu nimic, ci spun din ceea ce spun Sfinții Părinți. că suferința este curățirea sufletului. Dacă te cureți aici de rugină prin suferință, după aceea nu mai trebuie să te cureți dincolo.

La pușcărie aveam o icoană cu Hristos răstignit pentru care am multă evlavie. Și am pus-o jos și am îngenuncheat și am zis: «Doamne, îți mulțumesc că m-ai adus în pușcărie. Pentru că mă iubești atât de mult încât vrei să mă mântuiești cu forța!». 

Să vă spun o întâmplare despre mine. Am avut o dată o durere de măsea atât de mare încât îmi tremura capul. Și voiam să mi-o ia Dumnezeu. Dar în același timp îi și mulțumeam și ziceam «Doamne, îți mulțumesc pentru că mi-ai dat-o!». Deci aveam două dialoguri cu Dumnezeu în același timp.

Deci orice durere, probleme sau suferințe pe care le primești nu sunt întâmplătoare. Orice primești este numai de la Dumnezeu. Toate sunt date de la Dumnezeu. Cum să zic eu că nu vreau suferința asta? El știe mai bine ce să-ți dea. Noi vrem numai lucrurile ușoare, lumești, dar suferința ne este de folos pentru viața veșnică. Ca să ne curățăm de rugină”, a declarat Gigi Becali.


CLICK - Follow us on Google News