Relatările românilor aflați în vacanță în Grecia: «E sinistru și gol!»

05 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Turiștii români care au fost în vacanță în Grecia oferă detalii despre drumul parcurs din Romania, taxele platite, timpul petrecut la punctele de frontiera si despre cum arată experiența din acest an comparativ cu cei precedenți.

Relatările românilor aflați în vacanță în Grecia: «E sinistru și gol!»

“Forum Grecia” este grupul de pe Facebook, în care românii dau detalii despre experiența drumului și a vacanței în Grecia din acest an.

Sâmbătă, Octavian D., unul dintre turistii romani ajunsi in Lefkada, a dat detalii atat referitoare la timpul petrecut pe drum, ce taxe a avut de platit, dar si cum s-a desfasurat controlul la punctele de frontiera:

“Am ajuns ieri la 11:30 in Lefkada, dupa aproape 15 ore cu tot cu opriri (30 min in Bulgaria si vreo 45 min in Grecia). Am plecat din Bucuresti la 21 si am ajuns la Ruse la 22 (taxa pod 14 RON) si am trecut in 30 de minute (au cerut doar buletinele si talonul masinii).

Am alimentat la iesirea din Bulgaria, cu 2.19 leva motorina premium la Shell (coada mare), la Kulata am ajuns la 5:17 si am trecut la 6:11 (au cerut doar buletinele, fara QR, fara talon, fara intrebari, fara testare. Patru masini au fost oprite pentru testare, doua de Bucuresti si doua de Serbia).

Taxe pana in Lefkada – 2 euro – 1.2 euro – 0.5 euro – 3 euro – 3 euro – 4 euro. Am ajuns la Lefkada la 11:30, destul de gol, vreme buna”.

Un alt comentator de pe acelasi forum, Costache R., scria, in 1 iulie, despre experienta in Zakynthos, loc pe care acum, in timpul pandemiei, il gaseste “sinistru, gol si apasator”, comparativ cu anii precedenti.

“Dupa lungi asteptari si o mare incertitudine, astazi am ajuns in Zakynthos, cum eram obisnuiti din 2015, cand am mai fost in Zakynthos si multe alte vacante in Grecia, chiar si de doua, trei ori pe sezon, ne asteptam sa gasim acelasi statiune animata, putin afectata de pandemie, dar ceva cat de cat asemanator.

Vreau sa va spun ca este sinistru, este apasator, nimic nu mai este la fel. Statiunea este GOALA, magazine parasite, terase abandonate, restaurante inchise, fara nici un semn optimist ca vor deschide curand, noi suntem SINGURI in tot hotelul, un hotel mare, din Laganas. Astazi la cina, am fost SINGURI la masa fratilor! Singuri, din pacate.”

In 3 iulie, Anca P., turista din Romania care a plecat in vacanta in Thassos, spunea ca “in drum spre Thassos, la Vama Kulata, am trecut vama numai in 10 minute, fara controlul formularului si fara test Covid. Asadar, veniti cu inima deschisa in vacanta”.

In 2 iulie, Mirabela H., povestea pe acelasi “Forum Grecia”: “Pentru ca am vazut postari despre cat de lunga este coada la iesirea din Grecia pe la Vama Kulata, m-am gandit ca ar fi utila postarea mea mai ales pentru persoanele care se intorc din Grecia si care locuiesc in vestul tarii.

Se poate iesi din Grecia pe traseul Macedonia – Serbia. Am sunat dimineata inainte sa pornim spre casa la consulatul Romaniei in Grecia. De acolo ni s-a comunicat ca se poate tranzita Macedonia si Serbia la intoarcerea in tara. Am iesit din Grecia dimineata la ora 9, pe la Evzoni.

La intrare in Macedonia nu ni s-a cerut sa completam declaratii sau altceva. Verificat buletine /Pasapoarte si atat. La ora 10.30 am intrat in Serbia. La fel, verificat doar buletine/pasapoarte si atat. La 16.50 am intrat in Romania, pe la Moravita.

Am fost intrebati doar de unde venim si ni s-au cerut acte doveditoare (chitanta de la cazare din Grecia). Ni s-a verificat temperatura si cam atat. NU trebuie stat in carantina sau izolare pentru ca am tranzitat Serbia si Macedonia. Prin toate vamile prin care am trecut era gol, la fel si autostrazile.”


CLICK - Follow us on Google News