Grecia. Toți angajații nevaccinați trebuie să se testeze săptămânal, iar fiecare își va plăti testul 

13 Sep 2021 | scris de Monica Nistor

Pentru că autoritățile din România au dovedit foarte mult mimetism în legătură cu măsurile pentru răspândirea coronavirusului pe care le-au luat alte țări e de urmărit ceea ce se petrece în Grecia, unde...

Grecia. Toți angajații nevaccinați trebuie să se testeze săptămânal, iar fiecare își va plăti testul 

Toți angajații nevaccinați anti-Covid - atât din mediul privat, cât și din cel public - trebuie să se testeze săptămânal începând de astăzi, iar fiecare va trebui să-și plătească singur testul.

Totuși, guvernul grec a plafonat prețul testelor, pentru a evita scumpirea acestora.

Măsura luată de autoritățile elene, care a intrat în vigoare de astăzi este menită să impulsioneze campania de vaccinare, în contextul în care 56% din populația eligibilă a primit ambele doze, scrie The Greek Reporter.

Astfel, angajații din sectorul public și privat vor trebui fie să prezinte certificatul de vaccinare la locul de muncă, fie să plătească pentru testele săptămânale.

În plus, profesorii, angajații din turism, restaurante, televiziune, cinematografie trebuie să se testeze de două ori pe săptămână.

Angajatorii vor fi obligați să verifice fiecare test prin intermediul unei platforme informatice.

Copiii nevaccinați primesc gratuit truse de testare la școală.

Guvernul a stabilit un plafon atât pentru prețul maxim al testelor PCR (60 de euro) cât și pentru prețul testelor rapide efectuate în incinta laboratoarelor și clinicilor private (10 euro).

Pe lângă locul de muncă, restricții similare se vor aplica și în cazul accesului în restaurante, cinematografe, muzee și stadioane.

În continuare, este menținută obligativitatea purtării măștii la interior, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu.

“Pandemia prezintă semne de încetinire în țara noastră, iar restricțiile par să funcționeze. Din păcate, această tendință este însoțită de moartea concetățenilor noștri nevaccinați. Mă doare să știu că acești oameni ar fi putut trăi, dar au căzut victime teoriilor conspirației”, a declarat ministrul grec al Dezvoltării, Adonis Georgiadis.


CLICK - Follow us on Google News