«Ce îşi doreşte Meghan, Meghan primeşte!». Cum a sfidat-o Harry pe Regină

09 Ian 2020 | scris de Ioana Tomozei

Casa Regală Britanică se confruntă cu o adevărată criză de imagine după ce ducii de Sussex, Prințul Harry şi Meghan, au anunţat în mod neaşteptat faptul că renunţă la statutul lor şi implicit la majoritatea îndatoririlor regale pentru a-şi dobândi independenţa financiară.

«Ce îşi doreşte Meghan, Meghan primeşte!». Cum a sfidat-o Harry pe Regină

"Ce îşi doreşte Meghan, Meghan primeşte“, titrează însă presa britanică, citând un expert regal, care sugerează că în acest caz decizia Ducilor de Sussez a fost luată la presiunea fostei actriţe. 

”Harry şi Meghan şi-au făcut un obicei din a lua decizii fără ca ceilalţi să ştie ce urmează să se întâmple. Mă îndoiesc că cineva de la Palatul Buckingham – de la regină în jos – ştia ce se întâmplă.

Pare a fi o succesiune de lucruri făcute în stilul lor, ceea ce e greşit. Vor avea un picior în Canada şi unul în Marea Britanie. Cum o să funcţioneze asta? Vorbesc despre schimbarea climatică şi totuşi ei vor traversa dus-întors Atlanticul în avion“, și-a exprimat părerea expertul regal Dickie Arbiter.

Potrivit presei britanice, Regina Elisabeta a II-a este dezamăgită şi chiar furioasă ca urmare a deciziei luate de Harry și Meghan, mai ales că a fost luată prin surprindere.

Se pare că, imediat după ce s-a întors din vacanţa de şase săptămâni din Canada, Prinţul Harry a cerut o întâlnire cu Regina în care a anunţat-o de hotărârea pe care a luat-o alături de soția sa. Regina l-ar fi rugat să amâne un anunţ oficial pentru a putea dezbate problema în cadrul unor discuții în familie şi pentru a stabili împreună toate detaliile importante care survin în urma unei astfel de rupturi.

Prinţul Harry a ignorat însă rugămintea bunicii sale şi a făcut anunţul la scurt timp după întrevedere, şocând-o de-a dreptul pe regină, care ar fi aflat cu doar câteva minute înainte de a deveni totul public. De altfel, și fratele lui Harry, Prinţul William, şi tatăl lor, Prinţul Charles, au primit o copie a declaraţiei Ducilor de Sussex cu 10 minute înainte ca aceasta să fie publicată pe contul lor de Instagram.

Un senior al familiei regale a declarat presei că regina şi restul membrilor sunt profund dezamăgiţi de atitudinea ducilor de Sussex, iar o altă sursă de la Palatul Buckingham a mărturisit că anunţul cuplului a produs unde de şoc, tristeţe şi furie în interiorul familiei.

Tot presa britanică notează că Harry şi Meghan ar fi luat decizia în secret, în timpul vacanţei din Canada, şi nici măcar echipa lor de presă nu ar fi fost consultată în acest sens.

”Nivelul de trădare a fost uimitor şi toţi membrii familiei regale, de la regină în jos, consideră că au fost înjunghiaţi pe la spate“, a precizat o sursă. De asemenea, experţii regali critică dur pasul făcut de ducii de Sussex, fiind de părere că o asemenea schimbare nu poate fi făcută peste noapte şi, mai ales, fără consultări serioase cu regina. 


CLICK - Follow us on Google News