O scriitoare de succes din SUA și-a luat viața după o lungă și dureroasă bătălie cu COVID-19

18 Iun 2021 | scris de Monica Nistor

Heidi Ferrer, în vârstă de 50 de ani, autoarea romanelor Dawson's Creek și Wasteland și-a luat propria viață, în locuința ei din Los Angeles, măcinată de problemele de sănătate cu care se confrunta după ce s-a infectat cu COVID-19.

O scriitoare de succes din SUA și-a luat viața după o lungă și dureroasă bătălie cu COVID-19

Soțul ei Nick Guthe, scenarist, regizor și producător, a dezvăluit vestea morții ei pe rețelele de socializare.

”A luptat-o ​​așa cum a trăit, feroce, dar până la urmă i-a luat totul”, a scris Guthe într-o postare pe Facebook.

Heidi Ferrer s-a infectat cu COVID-19 în aprilie 2020, când a început să simtă dureri severe la picioare și glezne, oboseală și simptome asemănătoare gripei.

În timp, manifestarea acestor simptome a crescut în intensitate, în iunie, fiind incapabilă să se poată ridica din pat. În lunile următoare, oboseala și durerile de picioare au persistat, lor adăugându-se și probleme de ordin neurologic.

Într-o postare făcută pe blogul său, scrisă în septembrie 2020, Heidi Ferrer vorbea despre cât de mult a afectat-o boala.

”Monstrul este real și a venit pentru mine. Recuperarea după COVID-19 a fost unul dintre cele mai grele lucruri prin care am trecut vreodată și am trecut prin multe.

În cele mai întunecate momente ale mele, i-am spus soțului meu că, dacă nu îmi revin, nu vreau să trăiesc așa. Nu eram suicidală, pur și simplu nu vedeam nicio calitate a vieții pe termen lung și nu aveam niciun scop.

Unul dintre cele mai crude lucruri pe care mi le-a făcut COVID a fost să-mi ia abilitatea de a avea vise. Nu mă refer la vise în somn, vreau să spun că am încetat complet să visez la viitorul meu pentru că nu mi-am mai putut imagina nimic. Era un zid.

Da, toți am pierdut călătoriile, evenimentele, viața liberă în timpul blocării, dar eu am pierdut toate acestea și, de asemenea, am devenit brusc schilodită cu programe neurologice înfricoșătoare”, scria Heidi Ferrer.

Ferrer totuși avea puterea de a-i îmbărbăta pe cei care treceau prin lupte cu boala similare celor trăite de ea, cerându-le să nu renunțe niciodată.

”Cred asta cu toată ființa mea: dacă suferiți din cauza acestui monstru, în cele din urmă îl veți distinge, ne vom vindeca”, a scris Ferrer.

În august 2020, Ferrer spunea că starea ei a început să se îmbunătățească și că avea perioade mai lungi în care se simțea bine.

”Am avut un moment de cotitură la 12 săptămâni, apoi unul mult mai mare la 16 săptămâni și mă aștept să fiu mult mai bun în două luni, 6 luni de la debutul primelor simptome.

Timpul ne va spune, dar mă concentrez pe a fi extrem de optimist. COVID nu va câștiga. Încă sunt în pădure, dar văd o poiană”, scria Ferrer.


CLICK - Follow us on Google News