Doar în România! Bebelușul de 11 luni al primarului Iașiului a cumpărat un teren de 250.000 de euro

12 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Scenariștii de filme de fantasy ar trebui să treacă din când în când pe la cursuri de recalificare în România, pentru că doar așa ar putea realiza că de cele mai multe ori cea mai desprinsă de realitate idee a lor, are șanse să se fi împlinit deja cu succes în realitate, aici, la noi...
 
 Portalul reporterIS.ro publică o anchetă în care dezvăluie cum copilul cel mic al primarului din Iași, Mihai Chirică, a cumpărat un teren în valoare de 250.000 de euro, în august 2018, atunci când avea doar 11 luni. Pentru ca tranzacția efectuată pe numele bebelușului să devină legală, a avut nevoie de un curator, bunica sa, Silvia Chirica, o pensionară în vârstă de 74 de ani, mama primarului.

Doar în România! Bebelușul de 11 luni al primarului Iașiului a cumpărat un teren de 250.000 de euro

Terenul cumpărat de bebeluș se află în apropierea centrului Iașiului, pe strada Manolache Drăghici nr. 3, la câţiva metri de restaurantul Bolta Rece.

Tranzacţia a fost realizată la notar, între copilul primarului şi vânzători - Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu şi Ioana Piscureanu. Cei din urmă i-au dat, din punct de vedere legal, copilului un teren de 836 de metri pătraţi, pe care se află o casă de 136 de metri pătraţi, cu cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri şi două pivniţe, şi un garaj de 18 metri pătraţi pentru care au primit 1.159.425 de lei, echivalentul a 250.000 de euro, arată sursa citată.

Povestea a continuat anul acesta când, pe 10 mai, în numele minorului Ştefan Chirica a fost depusă o cere la Primăria condusă chiar de tatăl său pentru demolarea construcţiei existente pe terenul cumpărat, fiind solicitat un certificat de urbanism pentru construirea locuinţei individuale şi anexe.

Întrebată de jurnaliști de unde a reuşit să strângă cei 250.000 de euro, necesari cumpărării terenului în numele nepotului său, mama primarului a spus că a reuşit să adune banii din pensia sa şi a soţului - 2.400 de lei pe lună - şi din vânzarea unei maşini.

”Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri. N-am cumpărat maşină, nu nimic. Ce? Şi-am avut şi maşină, pardon. Am avut şi maşină şi am vândut. Aşa că atât am de spus. Am făcut economii ca să aibă copiii, ca să le las şi lor o moştenire (...) Noi, să ştiţi, ăştia suntem. Am fost nişte oameni economi. El a fost zidar (tatăl primarului – n.r.) şi am lucrat cu salariu şi am strâns”, a precizat, pentru sursa citată, Silvia Chirica.

Primarul ieşean a transmis, prin intermediul unei comunicării a Biroului de Presă a Primăriei, că suma cu care a achiziţionat fiul său terenul este din vânzarea unui teren deţinut de părinţi şi vândut cu 100.000 de euro, diferenţa fiind acoperită din fondurile familiei.

”Sumele necesare pentru achiziţia unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deţinut de 11 ani de părinţii mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro.

Diferenţa de bani a fost pusă de familia mea din sumele deţinute conform Declaraţiei de Avere din anul 2018 şi anii anteriori, declaraţii care sunt publice şi afişate pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi. Achiziţia terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial şi fiscal.

Proprietarul terenului este fiul meu, Ştefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentaţia de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranţa şi nici confortul necesare pentru familia mea”, a precizat Mihai Chirica.

Chirică nu putea să nu spună și că aducerea acestui subiect în atenţia publică este doar o încercare a unor adversari politici, prin intermediul mass-media, de a-l denigra...


Follow us on Google News