CTP, desfiinţat de Ilie Năstase după editorialul despre Maradona: «E Diavolul în persoană!»

27 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

Statutul pe care și-l acordă jurnalistul Cristian Tudor Popescu în agora publică, în care tot ce mișună și se întâmplă trebuie validat de propria perspectivă, stârnește, de cele mai multe ori, reacții de aceeași factură.

CTP, desfiinţat de Ilie Năstase după editorialul despre Maradona: «E Diavolul în persoană!»

”Maradona – un geniu cu mingea. Atât“, este titul editorialului publicat de CTP pe platforma republica.ro, în care își exprimă rezervele în privința calităților ce l-au făcut pe Diego Armando Maradona un personaj care să primească admirație din partea omenirii.

Chiar din prima frază a editorialului său, CTP le cere celor pe care i-ar putea enerva să nu-l înjure, dar în expunerea sa de motive generalizează din plin, înghesuind în aceeași categorie, descrisă imund, pe toți cei care s-au lăsat cuceriți de fotbalistul Maradona, și poate nu și de personalitatea acestuia.

În ciuda solicitării sale, CTP a primit extrem de multe replici tăioase, mai mult sau mai puțin reverențioase, iar dintre acestea se detașează cea a lui Ilie Năstase, exprimată la prosport.ro.

Ce a spus Ilie Năstase?

”Este incredibil până unde poate să ajungă acest Cristian Tudor Popescu! Să vorbeşti în asemenea hal despre Diego Maradona? Nu am cuvinte. Acestui om dacă-i punem coarne este Diavolul în persoană. El pe toată lumea a jignit, pe toţi sportivii noştri mari. (:::)

Voi vă daţi seama ce o să fie la gura lui când voi muri eu? Vă daţi seama ce o să să spună despre mine? Că am fost numărul unu în tenis şi atat, iar apoi o să îi dea drumul veninului din el asupra mea.

Că am făcut şi am dres în viaţa mea personală, ba una, ba alta. Se va lega de tot din viaţa mea. Tot se duce şi comentează despre tenis, dar ce tenis a jucat el la viaţa lui? Zice că a fost copil de mingi la nu ştiu ce meciuri jucate de mine şi de Ion Ţiriac? (:::)

Păi, băi, domnul Popescu…cum poţi să spui despre Ţiriac că a vândut nu ştiu ce finală? Până unde poţi să ajungi? Acum te iei şi de Maradona? El a scos milioane de oameni pe străzi atunci când juca fotbal, iar acum ai văzut ce este în Argentina şi în Napoli? (:::)

Cum îţi permiţi să îl faci drogat şi alcoolic pe un asemenea titan al sportului? Tot respectul pentru Bjorn Borg, îmi este şi prieten, dar eu, John McEnroe, Ivan Lendl, Arthur Ashe, Stan Smith, Jimmy Connors, Becker, Agassi, Federer, Nadal sau Djokovic, noi ce am fost? 

Mâine vom afla că şi Federer a fost cine ştie cum…Nu se poate aşa ceva, iar lumea îi promovează fabulaţiile acestui individ. Cred că şi propria familie este în stare să şi-o atace.

Nu se poate aşa ceva. Nu poţi să vorbeşti aşa despre Diego Maradona, deşi nu este român. Sunt convins că mulţi fani ai lui Maradona au fost jigniţi de vorbele scoase de Popescu, marele ziarist Popescu…Ce facultate are acest om? Despre ce vorbim!”, a spus Ilie Năstase.


CLICK - Follow us on Google News