Dr. Emilian Imbri, COVID: «Atenție, ATI nu te poate salva! E o impresie falsă»

21 Noi 2020 | scris de Ioana Tomozei

Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București, a atras atenția asupra presiunii uriașe pe secțiile de Terapie Intensivă, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. 

Dr. Emilian Imbri, COVID: «Atenție, ATI nu te poate salva! E o impresie falsă»

”Atenție, ATI nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial.

Deci, să nu se creeze impresia falsă că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI”, a declarat Emilian Imbri, la Digi 24.

Managerul unității medicale a spus că în ultima perioadă este o presiune uriașă pe secțiile de Terapie Intensivă din toată țara.

”În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a explicat Emilian Imbri.

Managerul a vorbit și despre situația de la spitalul pe care îl conduce.

”Cam de două săptămâni este plin la «Victor Babeș». Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului”, a subliniat Emilian Imbri.


CLICK - Follow us on Google News