Medic ATI: Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții

17 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Invitat la Aleph News, dr. Radu Țincu, medic primar terapie intensivă-toxicologie susține că, în România, principalul obstacol în calea gestionării acestei pandemii a fost lipsa educației sanitare.

Medic ATI: Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții

În opinia medicului ATI, ar trebui regândită strategia de distribuție a vaccinurilor, astfel încât să nu mai permitem apariția de noi focare în țările cu rata de vaccinare mică.

Despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val pandemic, dr. Radu Țincu devoalează că dezvoltarea unei mutații, pe fondul numărului ridicat de cazuri și al numărul mic de vaccinați, ar putea genera un nou val de îmbolnăviri.

”S-a discutat iarăși foarte mult de către cei care contestă vaccinarea și care doresc o imunizare colectivă. Da, dar dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții.

Ne amintim, 1918 a însemnat 50 de milioane de oameni care au murit de gripă spaniolă. Nu cred că în 2021 trebuie să repetăm aceeași istorie, din cel puțin două perspective.

În primul rând, că avem suficientă știință și tehnologie să obținem vaccinuri și să obținem tratamente mult mai eficient ca acum 100 de ani.

Deci, până la urmă, în momentul în care cineva susține că ar trebui să ne îmbolnăvim cu toții ca să obținem imunitate, îmi pare rău, dar este o gândire retrogradă care ne duce înapoi în 1918. Va trebui să găsim alte alternative decât să ne îmbolnăvim și să murim pe capete.”

”Fie apariția unei mutații care va genera un nou val de îmbolnăviri. Și dacă ne uităm, din nou apropo de vaccinare, unde au apărut mutațiile? În țările nevaccinate! Mutația indiană a apărut într-o țară care nu se vaccina și care promova un anumit medicament la colț de stradă. (…)

Poate veni și din România pentru că, la o asemenea rată de transmitere chiar și la nivel local pot să apară mutații”, a declarat medicul ATI la Aleph News.


CLICK - Follow us on Google News