BBC. O nouă boală misterioasă face tot mai multe victime în India

08 Dec 2020 | scris de Monica Pavelescu

În timp ce se confruntă cu un număr mare de cazuri de coronavirus, India trebuie să facă față unei noi situații de urgență medicală, după ce o boală misterioasă a ucis o persoană și a trimis în spital câteva sute în sudul statului Andhra Pradesh, relatează BBC News.

BBC. O nouă boală misterioasă face tot mai multe victime în India

Andhra Pradesh este unul dintre cele mai afectate state, cu peste 800.000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, a treia cea mai mare cifră din țară.

Însă COVID-19 nu pare să fie cauza spitalizărilor în weekend, când mai multe sute de persoane s-au prezentat acuzând simptome diverse, de la greață la convulsii și leșin.

Oficialii au declarat că până acum au fost internate 500 de persoane, 300 dintre ele fiind între timp externate. 19 sunt în stare gravă și au fost transferate la spitale mai mari, pentru tratamente complexe.

Alla Kali Krishna Srinivas, ministrul Sănătății din statul respectiv, a spus că toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

Srinivas a spus că probele de sânge ale pacienților nu au evidențiat nicio dovadă a unei infecții virale.

”Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit. Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este", a spus el.

Un reprezentant al partidului de guvernământ a trimis un mesaj jurnaliștilor locali în care a spus că analizele preliminare de sânge, efectuate de Institutul de Științe Medicale din Delhi, au arătat că majoritatea probelor conțin plumb, nichel și alte metale grele.

Într-o declarație publicată de ministerul indian al Sănătății, se spune că la Eluru, unde s-au produs majoritatea îmbolnăvirilor, a fost trimisă o echipă de experți medicali.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt, de asemenea, așteptați să sosească în Eluru pentru investigații suplimentare.


CLICK - Follow us on Google News