O reclamă la chipsuri stârnește revolta catolicilor italieni: ”Blasfemie pentru creșterea vânzărilor!” – video

O reclamă la chipsuri stârnește revolta catolicilor italieni: ”Blasfemie pentru creșterea vânzărilor!” - video

O asociație a credincioșilor catolici din Italia a acuzat de blasfemie o reclamă TV pentru o marcă de chipsuri, în care călugărițele mănâncă chipsuri la sfânta împărtășanie și a cerut oprirea difuzării spotului publicitar, informează The Guardian.

Spotul publicitar, realizat pentru chipsurile Amica Chips, una dintre cele mai importante mărci din Italia, a provocat un val de nemulţumiri şi indignare. Clipul de jumătate de minut se desfăşoară într-o mănăstire, unde călugărițele se pregătesc să primească sfânta împărtășanie, însă maica superioară umple recipientul cu chipsuri.

Reclama, difuzată pe Mediaset, cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia, și pe alte rețele private, se încheie cu maica superioară terminând punga de chipsuri.

Compania care a creat spotul publicitar, Lorenzo Marini Group, a declarat că această campanie se adresează consumatorilor tiner, că are o tentă puternică de ”umor englezesc și că a fost concepută cu scopul de a exprima gustul crocant al chipsurilor într-un mod deliberat exagerat și provocator.

Aiart, o asociație catolică, a cerut ca reclama să fie suspendată imediat. Giovanni Baggio, președintele asociației, a acuzat compania de chipsuri că a recurs la blasfemie pentru a crește vânzările. El a spus că reclama ”jignește sensibilitatea a milioane de catolici practicanți” și este „scandaloasă”.

”Reclama arată o lipsă de respect și de creativitate. Este un semn al incapacității de a face marketing fără a recurge la simboluri care nu au nimic de-a face cu consumul și cu mâncarea crocantă”, a declarat el.

Reclama a fost criticată și de cotidianul catolic Avvenire, care a publicat un editorial intitulat ”Hristos a fost redus la un chips de cartofi. Degradat și defăimat ca acum două mii de ani”.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories