3dots.ro

A murit Paolo Pininfarina, nepotul fondatorului companiei de design auto. Avea 65 de ani

A murit Paolo Pininfarina, nepotul fondatorului companiei de design auto. Avea 65 de ani

Paolo Pininfarina, nepotul fondatorului brandului, legendarul ”Pinin”, a încetat din viață marți, relatează La Stampa.

Paolo Pininfarina a murit după o lungă boală. Soția sa Ilaria, cei cinci copii Greta, Giovanni, Iole, Tullio și Giulia și mama sa Giorgia Gianolio i-au fost alături până la sfârșit.

Antreprenorul era președintele companiei de design cu același nume, rol pe care îl preluase în august 2008, după moartea tragică a fratelui său mai mare, Andrea, decedat într-un accident auto.

”Consiliul de administrație și întreaga companie sunt alături de familie în amintirea figurii profesionale și umane a lui Paolo Pininfarina, care a revărsat angajament, entuziasm și energie asupra societății fondate de bunicul său Battista în 1930, pe care a prezidat-o din 2008 până în prezent.

Datorită abordării lui Paolo Pininfarina, compania a început în anii 1980 un proces de diversificare care a ajutat-o, în timp, să devină un punct de referință în alte domenii de design decât cel auto”, se arată într-un mesaj al companiei.

Paolo Pininfarina a studiat ingineria mecanică la Politecnico di Torino înainte de a se alătura firmei tatălui său, Sergio Pininfarina.

El a lucrat ca stagiar la Cadillac (1982) și Honda (1983), iar apoi ca manager de calitate al proiectului Cadillac Allanté (1984-86). A fost manager de program al proiectului Engineering GM 200 la General Motors (1987-89), care a produs Chevrolet Lumina APV, Oldsmobile Silhouette și Pontiac Trans Sport.

Paolo Pininfarina a devenit primul director al noii Pininfarina Extra S.r.l. (1987), care se ocupă de design pentru alte industrii decât cea auto – mobilă, electrocasnice, maritimă -, fiind în același timp prezent și în conducerea firmei de desing pentru automobile (membru al consiliului de administrație în 1988, vicepreședinte în 2006), iar apoi președinte (2008), succedându-i fratelui său Andrea Pininfarina (1957-2008).

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs