3dots.ro

A murit Pele, legenda fotbalului mondial

A murit Pele, legenda fotbalului mondial

Pele, legenda fotbalului mondial, care a câștigat trei Cupe Mondiale și a devenit una dintre cele mai importante personalități sportive ale secolului trecut, a încetat din viață. Avea 82 de ani.

”Te iubim la infinit, odihneşte-te în pace”, a scris fiica sa pe Instagram, din spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde Pele era internat de o lună.

Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma ”cedării mai multor organe vitale”.

Fostul mare fotbalist brazilian se lupta cu cancerul de colon de doi ani și în noiembrie a fost din nou internat. 

Legendarul fotbalist brazilian lasă în spate o întreagă moștenire în fotbal, dar și o serie de citate celebre rostite de-a lungul vieții.

”Este necesar să rescriem istoria cu ochii pe care istoria ni-i oferă și nu numai bazându-ne pe pozițiile acesteia”

”Tot ceea ce câștigăm în viață se întâmplă pentru că Dumnezeu crede că merităm, iar Dumnezeu a fost bun cu mine. Dacă am făcut ceva ce a întristat pe cineva, unele victorii cu Santos ori cu echipa națională, am greșit foarte puțin. Toată viața i-am mulțumit lui Dumnezeu. Familia mea a fost foarte religioasă”.

”Succesul nu este accidental. Înseamnă muncă grea, perseverență, studiu, sacrificiu și, mai presus de toate, dragostea față de ceea ce faci sau înveți să faci”

”Un penalty este cel mai meschin mod de a înscrie”

”Dacă nu oferi lumii educație, e foarte ușor s-o manipulezi. Sportul e ceva care inspiră foarte mult tânăra generație”

”Am fost mândru cu adevărat că am fost botezat după Thomas Edison și eu voiam să fiu chemat Edson. Credeam că Pelé sună oribil, era un nume de rahat. Edson mi se părea mult mai serios și mai important”. 

”Sunt întrebat în mod constant despre individualități. Singurul mod să învingi este ca o echipă. Fotbalul nu este despre unul, două sau trei staruri”

”Când am fost ministrul Sportului în Brazilia, am încercat să propun o lege prin care președinții de cluburi să facă publice situația conturilor, ca-n alte afaceri. A fost respinsă, dar cred că e o poveste despre care s-ar putea face un film bun”

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs