3dots.ro

A murit Silvio Berlusconi

A murit Silvio Berlusconi

Miliardarul și politicianul italian Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele din Milano la vârsta de 86 de ani, scrie Corriere della Sera.

Berlusconi se întorsese vineri la spital după ce mai fusese internat o lungă sperioadă – de 45 de zile, din cauza unei pneumonii și a unei forme de leucemie, care se încheiase în urmă cu câteva săptămâni.

În această dimineață, fratele său, Paolo, și copiii săi s-au grăbit să ajungă la spital, unde se afla deja Marta Fascina, actuala sa parteneraă, notează publicația italiană.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu intervenții chirurgicale pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani.

Silvio Berlusconi a fost prim-ministru în 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011 și, deși nu are un rol direct în guvern, partidul său Forza Italia este membru al coaliției de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Cariera sa a fost, de asemenea, marcată de scandaluri și probleme juridice, care în ultimul deceniu au fost mai ales dosare privind faimoasele sale petreceri sexuale ”Bunga Bunga”.

Octogenarul, a cărui parteneră Marta Fascina era cu 53 de ani mai tânără decât el, a provocat un nou scandal în decembrie 2022, când le-a promis jucătorilor echipei sale Monza, înainte de un meci, că va aduce un ”autobuz plin de prostituate” în vestiar dacă vor câștiga.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs