3dots.ro

Germania. Activiștii de mediu propun ca persoanele care nu fac copii să primească 50.000 de euro

Germania. Activiștii de mediu propun ca persoanele care nu fac copii să primească 50.000 de euro

Din articol:

”Mișcarea Greva Nașterii”, deosebit de populară în rândul activiștilor de mediu din Germania, susține că nașterea unui copil pune o presiune suplimentară pe factorii climatici și că doar cine renunță la a mai avea copii ajută planeta cu adevărat, scrie express.at.

Conform calculelor acestei organizații, renunțând la nașterea unui copil s-ar putea reduce emisia de CO2 pe an, în timp ce renunțarea la un automobil ar avea ca impact o scădere a emisiilor de doar 2,4 tone pe an.

Lidera mișcării, Verena Brunschweiger (42 de ani), care se autointitulează ”antinatalistă”, solicită autorităților, o recompensă în valoare de 50.000 de euro pentru toți cei care au împlinit 50 de ani și nu au copii, pentru că astfel au ajutat la protejarea planetei.

O activistă de mediu, adusă în fața unei instanțe din Germania, după ce a fost arestată pentru că a blocat circulația pe un drum din Regensburg, a explicat că a decis să se sterilizeze pentru a nu aduce copii pe lume.

”Nu pot fi responsabilă de aducerea unor copii pe această lume”, a spus activista printre lacrimi, explicând că prin decizia sa ajută la scăderea emisiei de CO2.

De asemenea, mulți bărbați s-au alăturat inițiativei ”fără copii” și s-au supus în mod voluntar unei vasectomii.

Un tânăr de 35 de ani este convins că planeta este deja suprapopulată și nu e nevoie de încă și mai mulți oameni:

”Nu mă deranjează dacă mănânc din când în când carne sau îmi permit puțin transportul aerian. La urma urmei, economisesc mult mai mult CO2 dacă nu am copii”, afirmă activistul de mediu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs