Cel mai cunoscut actor român român din Spania, Florin Oprițescu a murit, la 42 de ani. «Domeniul artistic e singurul unde nu sunt judecat că sunt român»

Actorul român Florin Oprițescu, stabilit în Spania, a murit în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, anunță lavanguardia.com. Florin Oprițescu avea doar 42 de ani și suferea de leucemie.

În urmă cu doar câteva luni, Florin Oprițescu a publicat pe contul său Instagram un material video în care anunţa că, în octombrie 2020, a fost diagnosticat cu leucemie.

La acel moment, actorul spunea că a reușit să învingă boală, cu ajutorul fiului său, de la care îi fuseseră transplantate celule stem și măduvă osoasă.

Mai mulţi actori spanioli au anunţat, vineri, moartea lui Florin Oprițescu. Printre aceștia se numără și Fernando Caya, actorul care l-a interpretat pe colonelul Tamayo în cunoscutul serial ”La casa de papel” de pe Netflix.

”Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur! Să-ţi fie ţărâna uşoară!”, a scris Fernando Caya, pe contul său de Instagram, publicând şi o poză în care apare alături de actorul român.

Florin Oprițescul a emigrat în Spania în 2000. Era căsătorit cu braziliancă şi locuia în Barcelona, acolo unde a ajuns când avea doar 21 de ani.

În primii cinci ani petrecuţi în Spania, Opriţescu a lucrat ca bucătar într-un restaurant, acolo unde a și cunoscut-o pe Rosi, viitoarea sa soție.

”Cred că în societatea spaniolă există idei preconcepute despre români. Ceea ce canalele de televiziune transmit la ştiri îi influenţează pe cei ce nu au călătorit, pe cei ce nu au avut ocazia de a cunoaşte români cinstiţi, şi din cauza acestui fapt, mulţi fac greşeala de a generaliza.

Singurul domeniu în care nu sunt judecat pentru faptul că m-am născut în Romania şi mă simt la fel de bine tratat ca spaniolii este în domeniul artistic, unde suntem apreciaţi pentru rezultatul muncii noastre”, spunea Florin Oprițescu într-un interviu acordat recent cotidianului Adevărul

Florin Oprițescu ste cunoscut pentru rolurile interpretate în filmele ”Mar de Plástico” (2016), ”Plan de fugă” (2016), ”Sara's notebook” (2018) și în seriale precum ”Snatch” (2018), ”La Unidad” (2020), ”Caronte” (2020), dar şi în thriller-ul ”Below zero”, lansat în 2021 pe Netflix.