Un adolescent american a murit, din cauza coronavirusului, pentru că nu avea asigurare medicală

Autor:

Data:

Un adolescent în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus, după ce i-a fost refuzată asistența medicală din cauza faptului că nu avea plătită asigurarea medicală, informeză independent.co.uk.

Incidentul, petrecut în orașul californian Lancaster, a fost confirmat de primarul localității, Rex Parris, într-un video postat pe YouTube, în care a avertizat cetățenii asupra pericolului reprezentat de noul coronavirus, îndemnându-i să păstreze izolarea și distanțarea socială.

”Cu doar câteva zile înainte de a muri, era perfect sănătos și se afla alături de prietenii săi. Nu avea alte boli asociate.

S-a prezentat la o unitate medicală de urgențe, dar cum nu avea asigurare medicală, nu a putut primi îngrijiri, fiind îndrumat către un spital public.

În ambulanță, în drum spre spital, el a suferit un stop cardiac. Medicii au reușit să-l resusciteze, dar până să ajungă la destinație, din nefericire, a decedat”, a spus primarul din Lancaster.

Pe de altă parte, autoritățile medicale ale comitatului au declarat că, deși infecția cu noul coronavirus a adolescentului fusese confirmată, s-ar putea să existe o altă cauză a morții, și că au demarat o anchetă pentru descoperirea acesteia. 

Sistemul medical american resimte presiunea numărului din ce în ce mai mare de pacienți infectați cu noul coronavirus, apropiindu-se de capacitatea sa maximă.

Leave a Comment