Un adolescent orfan, din România, l-a impresionat pe premierul britanic – video

Alin Miclea are 13 ani şi este originar din comuna Socond, judeţul Satu Mare, dar, rămas orfan, trăieşte de opt ani în Marea Britanie, acolo unde s-a stabilit unchiul său.

Ajuns între timp în clasa a VIII-a la şcoala Oakwood, adolescentul român a intrat zilele trecute în atenția opiniei publice britanice, cu ocazia vizitei pe care premierul Boris Johnson a făcut-o unității de învățământ., scrie Presa SM

În cadrul vizitei premierului, Alin Miclea i-a prezentat lui Johnson modul în care se calculează perimetrul unui obiect.

Boris Johnson s-a arătat realmente încântat de isteţimea lui, iar conducerea şcolii l-a lăudat pentru încrederea în sine cu care s-a prezentat în faţa premierului.

Vizita de campanie a lui Boris Johnson la școala din Oakwood vine în contextul noii abordări a autorităților britanice, care, în ciuda unei medii zilnice de 200.000 de cazuri de infectări pe zi, nu a mai intervenit cu măsuri restrictive și nici n-a închis școlile.

La final, premierul britanic a ţinut să transmită un mesaj optimist, chiar dacă a subliniat în continuare necesitatea menţinerii unor reguli stricte pentru distanţare şi pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

”A fost fantastic să pot să stau de vorbă cu aceşti copii şi cu profesorii despre toate lucrurile pe care le-au făcut pentru a putea trece de pandemie, eforturile pe care le-au făcut pentru a se asigura că sunt respectate regulile de distanţare, eforturile depuse pentru ca elevii să înveţe în sistem online. Este grozav faptul că acum sunt toţi înapoi în bănci, la şcoală”, a spus Johnson. 

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED