3dots.ro

O adolescentă din Elveția și-a scrijelit numele pe Colosseum. ”În țara lor te amendează dacă arunci o țigară pe jos” – video

O adolescentă din Elveția și-a scrijelit numele pe Colosseum. ”În țara lor te amendează dacă arunci o țigară pe jos” – video

Deschis de un cuplu de turiști bulgaro-englez, sezonul de vandalizat zidurile Colosseumului pare să continue cu ”succes”…

De data aceasta este vorba de o adolescentă din Elveția, care n-a stat prea mult pe gânduri înainte să-și scrijelească inițiala pe zidurile care au trăit două milenii de istorie.

David Battaglino, un ghid italian, conducea un grup de turiști străini la Colosseum când unul dintre ei i-a semnalat faptul că o fată vandaliza peretele sitului arheologic.

”Mi-a indicat faptul că se apropiase de zid ținând ceva în mână, am observat-o și am pornit aparatul de fotografiat”, a spus ghidul.

Câteva secunde mai târziu, adolescenta, o elvețiancă de 17 ani aflată în vacanță la Roma împreună cu familia, ridică brațul, ținând strâns între degete ceva asemănător unei pietricele ascuțite, și începe să scrie pe travertin un ”N”, inițiala numelui ei.

În acest moment, în înregistrarea video se pot auzi țipete și aplauze, dar Battaglino explică faptul că acestea nu au fost incitare.

”Departe de ideea asta, au fost sarcastice… . La început, tânăra trebuie să fi crezut că o încurajau, apoi, când și-a dat seama de dezamăgire, s-a întors cu o grimasă. Familia a fost supărată, a încercat să minimalizeze situația”, a spus ghidul pentru Corriere della Sera.

Ghidul turistic a rămas cu ochii pe adolescentă și pe familia acesteia, monitorizându-i de la distanță.

”I-am ajuns din urmă și am fotografiat întreaga familie. Au încercat să mă îndepărteze cu un gest de supărare, dar i-am admonestat, amintindu-le că riscă până la cinci ani de închisoare și o amendă de 15.000 de euro. Nu m-au luat în serios, dimpotrivă, s-au enervat ca și cum fata nu ar fi comis nimic grav”, a contnuat ghidul.

Atunci când a întâlnit prima patrulă a personalului de supraveghere de la Colosseum, ghidul le-a atras atenția asupra faptei comise de tânăra de 17 ani.

”Mi-au cerut să le furnizez înregistrarea video și au oprit familia, care la început a refuzat să le arate documentele”, a mai arătat el. Apoi a fost contactat de carabinieri și le-a oferit imaginile de pe telefonul mobil.

David Battaglino spune că, deși a văzut o mulțime de lucruri ca ghid turistic, este încă șocat de nonșalanța cu care fata elvețiană de 17 ani și familia ei au încercat să minimalizeze totul.

”În țara lor ești amendat dacă arunci o țigară pe jos, apoi vin aici și nu numai că fac mai rău, dar îi permit fiicei lor să o facă”, a mai comentat ghidul italian.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs