3dots.ro

Povestea lui Adrian Ursache, fost Mister Germany, membru activ al organizației Reichsbürger din Germania

Povestea lui Adrian Ursache, fost Mister Germany, membru activ al organizației Reichsbürger din Germania

Din articol:

'Reichsbürger' ('Cetățenii Reichului' – N.R.) este o mişcare extremistă ai cărei adepţi nu recunosc Republica Federală Germania şi refuză să plătească impozite sau amenzi pe motiv că legile care prevăd astfel de sancţiuni nu au o bază constituţională.

Polițiștii germani l-au arestat în cadrul amplei acțiuni desfășurate miercuri și doi lideri ai grupării ”Reichsbürger”.

Primul lider arestat este un fost comandant de parașutiști, Rüdiger von P., în vârstă de 69 de ani.

Al doilea este descendentul unei vechi familii aristocratice germane, cunoscut sub numele de Henric al XIII-lea, Prințul Reuß. În vârstă de 71 de ani,  Reuß locuiește într-un castel din Turingia, regiune a fostei Germanii de Est unde extrema dreaptă este puternic stabilită și solid organizată.

În mod surprinzător, printre membrii activi ai organizației ”Reichsbürger” se regăsește și un român, Adrian Virgil Ursache, a cărui povestea de viață  este demnă de un scenariu de film hollywoodian.

Adrian Ursache s-a născut la 1 noiembrie 1974 în România, a lucrat ca mecanic auto în oraşul Câmpulung Moldovenesc, meserie pe care a practicat-o şi după ce a emigrat în Germania.

Ca proaspăt cetăţean german, în 1997-1998 şi-a desfăşurat serviciul civil (armata „civilă” germană – N.R.) în Berlin, în ajutorul persoanelor cu handicap grav.

În 1997 s-a logodit cu Yasemin Mansoor, ”Miss Germany“, şi s-a convertit la islam.

În 1998 Adrian Ursache a fost ales ”Mister Germany”. Ulterior, el a studiat comerţul internaţional la Universitatea din Anhalt, pe care a absolvit-o cu Master în Administrarea Afacerilor.

După absolvire a lucrat la diverse companii de telefonie mobilă, apoi s-a  industriei în energia solară ca acţionar şi investitor şi a fondat compania Dima Da Energie GmbH.

În anul 2000, Ursache s-a căsătorit cu o altă câștigătoare a ”Miss Germany”, Sandra Hoffmann, cu care are doi fii, dar de care s-a despărțit in 2019.

Ursache a intrat în atenția autorităților germane în momentul în care a fondat, pe proprietatea sa și a socrilor, pseudo-statul ”Ur”, după ce a aderat la ideologia organizației ”Reichsbürger”

Fiind somat să părăsească proprietatea pentru că nu plătise statului taxe, impozite și amenzile aferente, Ursachel a împușcat un polițist și l-a rănit la gât.

În instanţă, Ursache şi-a pierdut de mai multe ori cumpătul, l-a insultat pe judecător şi l-a concediat pe unul dintre avocaţii săi, astfel că până la urmă a fost dat afară din sală.

În cele din urmă suceveanul a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui poliţist.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs