Un chelner algerian a returnat o pungă cu 77.000 de euro uitată de o româncă sub o cutie poștală

Un chelner algerian din Palma de Mallorca a returnat unei românce o pungă cu 17.000 de euro în numerar și 60.000 de euro în 83 de cecuri de la mai multe bănci, pe care a descoperit-o sub o cutie poștală, relatează El Diario de Mallorca.

Cu mult noroc, având în vedere faptul că oameni care să nu fie tentați de atâția bani nu se găsesc chiar pe toate drumurile, românca, își uitase valoroasele bagaje sub o cutie poștală, grăbită să intre în clădirea unei banci.

”Eu sunt musulman și religia mea nu îmi permite să păstrez lucruri care nu sunt ale mele”, a declarat jurnaliștilor cel care a găsit bunurile, Lahouari Saidani, un algerian născut în Oran, stabilit în Mallorca în 2001.

Chelnerul spune că a fost șocat în momentul în care a deschis punga și a găsit în ea o adevărată avere: ”Am plecat de la muncă la 6 după amiaza și când am ajuns la blocul în care locuiesc, m-am oprit în fața căsuței poștale. Sub ea am găsit o pungă mare. Am deschis-o și în ea erau multe cecuri și bani în numerar”.

Lahouari spune că nu s-a gândit niciodată să păstreze banii găsiți: ”Islamul interzice furtul. Și eu am primit o educație foarte bună de la părinții mei. Din copilărie am învățat că nu pot păstra ceva ce nu e al meu. În niciun moment nu mi-a trecut prin cap să țin banii”.

Și polițiștii au fost surprinși de gestul său, povestește Lahouari: ”Am avut probleme la început, pentru că polițiștii au văzut în fața lor un arab cu un sac plin cu bani. Nu aveau încredere în mine și nu înțelegeau ce se întâmplă”.

Românca s-a oferit să îi dea o recompensă pentru gestul său, însă chelnerul a refuzat: ”Mi-a spus că își lăsase bagajul acolo pentru a intra repede până într-o bancă. Mi-a mai zis că lucrează în domeniul imobiliar și s-a oferit să îmi dea niște bani în semn de mulțumire. Am refuzat, deși a insistat să îmi dea bani să îi iau măcar un cadou nevestei mele”, a mai povestit Lahouari.

 

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories