3dots.ro

O americancă și-a otrăvit prietena cu picături pentru ochi după ce i-a furat sute de mii de dolari

O americancă și-a otrăvit prietena cu picături pentru ochi după ce i-a furat sute de mii de dolari

O americancă din statul Wisconsin a fost găsită vinovată de otrăvirea prietenei sale cu o doză letală de picături pentru ochi și este acuzată că a furat sute de mii de dolari care îi aparțineau victimei, scrie Insider.

După 10 ore de deliberări, tribunalul din Waukesha County a decis că Jessy Kurczewski (39 de ani) este vinovată de uciderea cu premeditare a prietenei sale, Lynn Hernan (62 de ani), și de însușirea bunurilor acesteia, cu valori cuprinse între 10.000 și 100.000 de dolari.

Kurczewski a fost acuzată că a otrăvit apa de băut a lui Lynn cu tetrahidrozolină – o substanță chimică ce se regăsește în picăturile pentru ochi, ceea ce a dus la moartea acesteia.

Kurczewski a fost acuzată și de faptul că a furat aproape 300.000 de dolari care îi aparțineau victimei în cei doi ani de amiciție pe care au împărtașit-o.

Hernan a fost găsită în stare de inconștiență și fără să respire în locuința ei din Pewaukee, Wisconsin, în octombrie 2018, alături de o mare cantitate de medicamente zdrobite.

Inițial, anchetatorii au plecat de la ipoteza că Hernan a murit din cauza unei supradoze mai ales că Jessy Kurczewski declarase că victima avea gânduri sinucigașe, pe care i le-a mărturisit de nenumărate ori în timpul vizitelor sale.

Dar,  in urma unui examen toxicologic s-a descoperit că victima a murit în urma ingerării unei doze letale de tetrahidrozolină.

Pe baza rezultatelor autopsiei, în 2019, un medic legis a concluzionat că Hernan nu s-a sinucis și moartea sa nu a fost accidentală, ci a fost ucisă cu premeditare.

Arestată și interogată, Kurczewski a respins în mod repetat acuzațiile care îi erau aduse. Dar, ulterior, a recunoscut că i-a adus o sticlă cu apă în care fuseseră turnate șase sticluțe de picături de ochi.

Kurczewski a plâns în timp ce judecătoarea a citit verdictul în instanță. Ea își va afla sentința pe 7 decembrie și ar putea primi închisoare pe viață pentru crima pe care a comis-o.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs