3dots.ro

Doi turiști americani s-au îmbătat și au adormit în Turnul Eiffel

Doi turiști americani s-au îmbătat și au adormit în Turnul Eiffel

Doi turiști americani au sărbătorit atât de mult fericirea de-a fi ajuns la Paris și sângele lor a ajuns atât de imbibat de alcool, încât, în timp ce vizitau Turnul Eiffel, și-au căutat un culcuș în care să nu fie văzuți de forțele de ordine și s-au culcat, fiind găsiți abia dimineață.

Cei doi intruşi au fost descoperiţi la primele ore ale dimineţii de luni, înainte de deschiderea pentru public, care are loc la ora 9:00, în timpul rondului efectuat de agenţii de securitate ai companiei care exploatează Turnul Eiffel (SETE).

Turiştii americani se aflau între cel de-al doilea şi al treilea etaj al turnului, într-o zonă care nu este accesibilă publicului.

Ei au cumpărat biletul de intrare duminică în jurul orei 22:40 şi au sărit barierele care limitau accesul publicului, în timp ce coborau scările, potrivit unei sursei din cadrul poliţiei.

”Au rămas blocaţi întrucât se aflau sub influenţa alcoolului”, a declarat parchetului din Paris, care a răspuns la o solicitare din partea AFP.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la comisariatul din arondismentul 7 pentru a fi audiaţi, iar SETE şi-a anunţat intenţia de a depune plângere.

”Nu a fost constatată nicio pagubă, amenda pentru intrare neautorizată într-un loc istoric sau cultural a fost clasată”, a precizat parchetul.

Turnul Eiffel a fost redeschis publicului cu circa o oră întârziere, la aproximativ ora 10:00.

Incidentul aduce o nouă perturbare programului de primire a turiştilor după ce sâmbătă au avut loc evacuări în două rânduri în urma unor alerte false cu bombă. A fost deschisă o anchetă condusă de centrul naţional pentru lupta împotriva infracţiunilor online.

Luni dimineaţă, trei comisariate pariziene au primit e-mailuri menţionând din nou prezenţa unor bombe în Turnul Eiffel, dar SETE, la recomandarea poliţiei, a decis să nu mai evacueze monumentul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU