3dots.ro

A murit fostul fotbalist Andreas Brehme, autorul golului din finala CM 1990 care i-a adus Germaniei titlul mondial. Avea 63 de ani!

A murit fostul fotbalist Andreas Brehme, autorul golului din finala CM 1990 care i-a adus Germaniei titlul mondial. Avea 63 de ani!

Fostul fotbalist german Andreas Brehme s-a stins fulgerător astăzi, din cauza unui stop cardiac, la numai 63 de ani.

După Franz Beckenbauer, decedat la începutul anului, s-a stins din viață un alt fost campion mondial german. Andreas Brehme n-a supraviețuit unui infarct, pe care l-a suferit în noaptea de luni spre marți, deși casa din Munchen în care locuia se afla foarte aproape de o clinică medicală, scrie cotidianul Bild.

Brehme a fost preluat de o ambulanță chemată puțin înaintea miezului nopții și n-a mai putut fi resuscitat de medici, fiind declarat decedat pe drumul către spital.

Media germană susține că starea de sănătate a fostului fotbalist se deteriorase în ultima vreme, Brehme fiind afectat de dispariția bunului său prieten și mentor, Franz Beckenbauer, sub comanda căruia a cucerit al treilea titlu mondial pentru Germania în 1990.

Eroul Germaniei din finala cu Argentina din 1990

”Cu profundă tristețe, anunț, în numele familiei, că partenerul meu Andreas Brehme a murit brusc și neașteptat, în urma unui stop cardiac. Vă rugăm să ne respectați intimitatea și să vă abțineți de la a pune întrebări în aceste clipe dificile”, a declarat soția sa, Susanne Schaefer:

În perioada în care a jucat, fotbalistul originar din Hamburg a evoluat la Saarbrücken, Kaiserslautern (unde a fost ulterior și antrenor), FC Bayern, Inter și Zaragoza. Andi  și lasă în urmă și doi fii adulți din căsătoria cu Pilar.

Andreas Brehme a bifat 86 de selecții și 8 goluri pentru naționala Germaniei și este cel care a marcat unicul gol al finalei cu Argentina din 1990, în meciul (1-0) cu naționala Argentinei, cu regretatul Diego Maradona în teren, dintr-un penalty transformat pe ”Olimpico” din Roma în minutul 85.

În urmă cu un deceniu, Andrea Brehme ajunsese falit și spăla toalete!

În toamna lui 2004, Andreas Brehme a trecut printr-o mare încercare a vieții. Urmărit de creditori pentru o datorie de un sfert de milion de euro a acceptat ajutorul lui Oliver Straube, fost jucător modest la Nurnberg şi Hamburg: să cureţe WC-uri! Beckenbauer a cerut atunci ajutorul întregii Germanii: ”Trebuie să-l salvăm pe Andreas. E un erou”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs