3dots.ro

Reacția lui Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, după ce actrița a condamnat atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza: ”Sunt foarte dezamăgit de fiica mea” – video

Reacția lui Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, după ce actrița a condamnat atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza: ”Sunt foarte dezamăgit de fiica mea” – video

Nu numai în sânul familie Lasconi s-a stârnit discordie între generații din cauza viziunilor diferite despre lume și viață, ci și la Hollywood, între Angelina Jolie și tatăl său, Jon Voight

Într-o postare pe care a publicat-o joi, 2 noiembrie, pe contul său de Instagram și care are a strâns aproape patru milioane de aprecieri, Angelina Jolie a calificat operațiunea militară pe care Israelul o desfășoară în Gaza drept ”un bombardament deliberat asupra unei populații captive”, acuzând liderii mondiali că sunt complici la crime prin blocarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU care stabileau o încetare a focului.

Drept răspuns la această declarație, într-un clip video postat pe Twitter, tatăl ei, Jon Voight, un conservator care a făcut declarații ferme pro-Israel în trecut, a subliniat în repetate rânduri caracterul religios al războiului, catalogându-l drept o luptă pentru ”dreptate față de copiii lui Dumnezeu în Țara Sfântă”, relatează The Times of Israel.

”Sunt foarte dezamăgit de fiica mea, la fel ca mulți alții”, a mărturisit Voight, adăugând că aceasta nu a înțeles că acest conflict se rezumă la distrugerea Țării Sfinte – ”Țara evreilor”.

Voight a denunțat atrocitățile săvârșite de Hamas pe 7 octombrie ca fiind ”teroare inumană asupra unor copii, mame, tați, bunici nevinovați” și i-a criticat pe activiștii pro-palestinieni: ”Voi, proștilor, spuneți că Israelul este principala problemă”.

De asemenea, actorul american consideră că gruparea Hamas este responsabilă pentru suferința palestinienilor din Gaza, subliniind că a abuzat de ajutorul internațional și că îi folosește drept scuturi umane.

”Au primit sume uriașe de bani, bani pe care nu i-au împărțit cu oamenii. În schimb, și-au fabricat arme”, a spus Voight, adăugând că locuitorii din Gaza „sunt prizonierii țării barbare care îi folosește ca scuturi”. Voight este de părere că gruparea Hamas „își distruge propriul popor”.

Totodată, el a salutat ”marele eroism” al evreilor în fața unei serii de tragedii petrecute de-a lungul timpului, de la Holocaust la recentul ”Holocaust Hamas”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs