Anglia. Elevii s-au revoltat din cauza noilor reguli de folosire a toaletei: au răsturnat băncile și au refuzat să meargă la ore

Anglia. Elevii s-au revoltat din cauza noilor reguli de folosire a toaletei: au răsturnat băncile și au refuzat să meargă la ore

Elevii din școlile din Anglia s-au revoltat după ce au fost introduse noi reguli stricte care îi împiedică să folosească toaleta în timpul orelor de curs, relatează The Independent.

Școlile au mers atât de departe încât au încuiat toaletele în timpul orelor, deși încă nu este foarte clar clar de ce regula a fost introdusă simultan la licee aparent neconectate.

Elevii spun că politica este o încălcare a ”drepturilor omului”, iar părinții le-au susținut poziția.

Directorul unei școli din Essex a explicat că elevii ”au acces la toate toalete înainte de ore, în pauze și după cursuri” și că ”dacă un elev are nevoie de toaletă în timpul orelor de curs, solicită un permis de la profesorul său”.

Revolta elevilor a fost declanșată de furia exprimată pe rețelele sociale.

Elevii au protestat zgâlțâind gardurile, răsturnând băncile, lovind ușile sau stând pe terenurile de sport și refuzând să meargă la ore, în numeroase școli din Cornwall, Essex, Lincolnshire și Yorkshire.

Poliția a fost chemată în cel puțin un caz, în North Yorkshire, deși nimeni nu a fost sancționat.