Anglia. Adolescent angajat de un restaurant să alunge pescărușii care fură mâncare din farfuriile clienților – video

Anglia. Adolescent angajat de un restaurant să alunge pescărușii care fură mâncare din farfuriile clienților

Corey Grieveson, un adolescent britanic în vârstă de 18 ani, lucrează pentru un restaurant de pe faleza din Whitby, comitatul North Yorkshire, în estul Anglei, unde se mânâncă Fish and Chips.

El bine, adolescentul este angajatul dedicat de restaurant alungării pescărușilor, relatează BBC.

”Caut tot timpul idei pentru a-mi păstra și a face toți clienții fericiți! Corey a avut întotdeauna o pasiune pentru păsările mari, era cel mai nimerit pentru această poziție”, a declarat Alex Boyd, patronul restaurantului Mister Chips.

Corey Grieveson câștigă în jur de 200 de lire sterline, circa 230 de euro pe zi, gonind pescărușii din portul Whitby“, recunoscuți în zonă pentru că fură mâncarea din farfuriile oamenilor.

”E slujba perfectă pentru mine”, declară adolescentul, filmat într-un costum de vultur uriaș, alungând pescărușii care deranjează turiștii.

”Au existat și momente în care pescăruși care m-au lovit cu aripile lor, dar sunt accidente de muncă. Trebuie să fiu atent și precaut, păsările acționează cât ai clipi”, afirmă tânărul.

”Turiștii mă abordează și vor să facă poze cu mine. Am devenit un fel de celebritate locală”, mai spune tânărul.

Corey spune că s-a simțit atras de job pentru că a moștenit fascinația pentru observarea păsărilor cu bunicul său. E plătit cu 15 lire pe oră (circa 17 euro), tariful standard, dar mărturisit că primește și bacșiș pentru slujba sa inedită: ”Cineva mi-a lăsat chiar 70 de lire”.

Lucrează în funcție de orarul pe care îl are la școală, dar cum de acum a intrat în vacanță, va fi prezent pe faleză de la ora 6.00.

Mai în glumă, mai în serios, tânărul a spus că se gândește chiar la ”o carieră de profesionist” în domeniu.