3dots.ro

Germania. ”Răpită și ucisă!” – arestări în cazul Alexandrei, românca însărcinată în opt luni dispărută fără urmă la sfârșitul anului trecut

Germania. ”Răpită și ucisă!” – arestări în cazul Alexandrei, românca însărcinată în opt luni dispărută fără urmă la sfârșitul anului trecut

Din articol:

După mai bine de nouă luni de anchetă, polițiștii au făcut primele arestări în cazul dispariției Alexandrei R., o româncă în vârstă de 39 de ani,  însărcinată în opt luni, care trăia în Germania și care fusese văzută pentru ultima dată la grădinița unde a lăsat-o pe fiica ei de 2 ani, într-o vineri, de dimineață.

În această dimineață, Parchetul din Nürnberg-Fürth și Poliția din Franconia Centrală au emise mandate de arestare pe numele a doi suspecți, informează cotidianul local In Franken.

Fostul partener al Alexandrei R., Dejan B., în vârstă de 50 de ani, și partenerul său de afaceri, Ugur T., în vârstă de 48 de ani, au fost reținuți pe baza unui mandat de arestare al Tribunalului Nürnberg, ambii fiind suspectați că au răpit-o și ucis-o pe Alexandra R. la 9 decembrie 2022.

În ziua respectivă, românca, însărcinată în opt luni, a dispărut din districtul Katzwang din Nürnberg, după ce și-a dus copilul adoptiv la grădiniță.

Autoritățile germane au declarat că există acum o suspiciune întemeiată că a fost victima unei infracțiuni violente, deși trupul ei nu a fost încă găsit.

După investigații ample ale unei comisii speciale a poliției penale din Nürnberg, sub conducerea Parchetului Nürnberg-Fürth, în numeroase țări europene și evaluarea a aproximativ 900 de piste și indicii, bănuiala asupra fostului ei partener și a partenerului acestuia de afaceri a devenit mai concretă, explică Parchetul și Poliția.

După despărțirea de Alexandra, din primăvara anului 2022, se spune că Dejan B. ar fi amenințat-o. Împreună cu partenerul său de afaceri, Ugur T., ar fi obținut în mod fraudulos un titlu executoriu pentru o sumă de bani de șase cifre împotriva româncei de 39 de ani, pe care Alexandra R. a reușit să-l anuleze într-un proces civil. În plus, ea a depus mai multe acuzații penale împotriva fostului partener.

Anchetatorii presupun acum că cei doi bărbați arestați au răpit-o pe Alexandra pe 9 decembrie, au ucis-o și i-au ascuns cadavrul într-un loc deocamdată necunoscut.

La cererea Parchetului din Nürnberg-Fürth, tribunalul districtual din Nürnberg a emis mandate de arestare împotriva celor doi bărbați marți pentru, printre altele, luare de ostatici și omor. Ambii suspecți au fost arestați la domiciliul lor miercuri dimineață și vor fi acum aduși în fața judecătorului de instrucție.

Alexandra R. trăia în Germania încă din copilărie, fusese căsătorită și în urmă cu 2 ani, împreună cu fostul ei soț, înfiaseră o fetiță. Locuia în Katzwang, era șefa unei sucursale bancare, dar era în concediu prenatal.

______________

Urmăriți-ne și pe pagina de Facebook Jurnalul românilor din diaspora

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs