Armata americană cere ajutorul cetățenilor în găsirea unui avion invizibil: ”Cum naiba pierzi un F-35?“

Autor:

Data:

Armata americană cere ajutorul cetățenilor în găsirea unui avion invizibil: ”Cum naiba pierzi un F-35?“

Unul dintre cele mai sofisticate și scumpe avioane de luptă din lume, F-35F-35 Lightning II, aparținând US Air Force, a dispărut undeva deasupra statului Carolina de Sud, după ce pilotul a fost forțat să catapulteze dintr-un motiv necunoscut, relatează Daily Mail.

Incidentul s-a produs în Carolina de Nord duminică, în jurul orei 14.00, în timp ce avionul în valoare de 100 de milioane de dolari efectua un exercițiu militar.

După ce a activat funcția de pilot automat, pilotul a fost ejectat din cockpit și s-a parașutat în siguranță fiind recuperat dintr-o zonă rezidențială. El a fost dus la un spital local, unde se afla în stare stabilă.

Pe baza locației în care s-a produs incidentul aviatic și traiectoriei avionului dispărut, căutarea aeronavei F-35 Lightning II s-a concentrat pe lacul Moultrie, la aproximativ 50 de mile distanță.

Un F-35 are o autonomie de până la 1.200 de mile, dar nu este clar cât de mult combustibil se mai afla în rezervoarele avionui de luptă în momentul ejectării pilotului.

Armata americană a lansat un apel către cetăţeni pentru a o ajuta să găsească locul în care s-a prăbușit avionul de luptă F-35, proiectat să fie nedetectabil de radare.

Situația ciudată creată de apelul pentru găsirea aparatului de zbora fost subliniată și de congresmanul local Nancy Mace.

“Cum naiba să pierzi un F-35? Cum de nu există un dispozitiv de urmărire? Ce facem noi – cerem publicului să găsească un avion și să îl predea?”, a declarat aceasta.