3dots.ro

Fostul șef al Statului Major al armatei britanice: Marea Britanie prea slabă să se lupte cu Putin și Rusia – video

Fostul șef al Statului Major al armatei britanice: Marea Britanie prea slabă să se lupte cu Putin și Rusia – video

Generalul Richard Dannat, fostul Șef al Statului Major de la Londra, avertizează asupra faptului că armata Marii Britanii este, în acest moment, prea slabă pentru a contracara forța armată a Rusiei. 

În contextul războiului declanșat în Ucraina, unda de îngrijorare privind o extindere a acestuia în Europa s-a propagat pe continent.

Neliniștea britanicilor vine pe fondul unui plan elaborat de guvern, anterior evenimentelor din Ucraina, care prevede că forțele armate urmează să fie reduse la doar 73.000 de militari în 2025, cel mai mic număr de soldați ai armatei din ultimii 200 de ani, comentează Mirror.

Lordul general Richard Dannatt, care a condus Statul Major al armatei britanice între 2006 și 2009, condamnă actuala strategie guvernamentală de reducere a a trupelor.

”Războiul este o acțiune violentă și ea fi întotdeauna rezolvată cu cizmele pe pământ. Doar întrebați-i pe ucraineni”, a spus Dannatt.

Militarul britanic a vorbit despre componența armatei britanice din prezent, avertizând asupra faptului că nu ar putea face față unei înfruntări cu forțele ruse.

Foot Guards din armata Marii Britanii sunt compuse din 5 batalioane separate și ar trebuie să aibă 2.890 de soldați, dar au doar 2.560. Apoi, cele 5 batalioane ale Regimentului Regal al Scoției ar trebui să dețină 2.050 de soldați, dar au doar 1.620.

Cele 3 batalioane ale Corpului de Informații britanic ar trebui să fie compus din 710 persoane, dar acum sunt doar 590.

Dannatt avertizează Londra că doar 2 regimente de tancuri ale armatei britanice Royal Armored Corps sunt înzestrate la capacitate maximă.

Pe lângă lipsa de trupe, britanicii au doar 24 de elicoptere de atac. Și numai 227 de tancuri, care se vor reduce la 148, când blindatele Challenger 3 vor intra în funcțiune, în următorii ani.

”Armata britanică a fost vărul sărac în ultimii zece ani. Un război terestru în Europa ar trebuie să constituie un semnal de alarmă urgent. Reducerile planificate ale forțelor armate ar trebui oprite imediat.

După aceea, chletuielile militare trebuie majorate pentru capacitatea noastră privind blindatele, artileria terestră și cea antiariană”, a spus
Lordul Dannat.

De consemnat faptul că armata Marii Britanii s-a redus considerat în ultimele decenii, astfel că ea avea 872.000 de militari în 1952, 326.000 în 1984, iar acum a ajuns la 77.190. Pentru ca în 2025, ea să ajungă la doar 73.000 de soldați, cel mai mic număr din ultimii 200 de ani.

În contextul noilor evenimente geo-politice, ministerul Apărării de la Londra și-a revizuit strategia anunțâmd că intenționează să crească efectivele armatei până la 100.000 de soldați și să aloce suplimentar fonduri în valoare de 24 de miliarde de lire sterline pentru cheltuielile militare, timp de patru ani.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs