3dots.ro

Atac șocant în Franța: Mai mulți copii de creșă, înjunghiați de un refugiat sirian în timp ce se aflau la joacă – video

Atac șocant în Franța: Mai mulți copii de creșă, înjunghiați de un refugiat sirian în timp ce se aflau la joacă – video

Șase copii de creșă și un adult au fost răniți prin înjunghiere, în timp ce se aflau într-un loc de joacă în localitatea franceză Annecy, în sud-estul Franţei, informează Le Figaro.

Dintre victime, trei copii se află în stare critică la spital, informează France Bleu.

Atacul s-a produs în această dimineață, în sectorul Pâquier, o esplanada largă care mărginește lacul Annecy.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat un grup de copii cu vârste de 3-4 ani, care se afla la joacă în parc.

Agresorul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat imediat, la fața locului, după intervenția promptă a forțele de securitate.

Sursa citată afirmă că din documentele găsite asupra lui, agresorul este un solicitant de azil din Siria, în vârstă de 31 de ani.

El obținuse acest statul în Suedia, pe 26 aprilie 2023, dar avea și o cerere de azil adresată autorităților franceze, depusă la finele anului trecut.

Un martor de la fața locului a declarat pentru France Bleu Pays de Savoie:

”Am văzut o persoană atacând copiii. Este evident că ei au reprezentat țința pe care și-o alesese.

După ce oamenii din jur au încercat să-l sperie, să-l îndepărteze, a plecat și a intervenit poliția. Era confuz, vorbea în engleză.

La început, am crezut cu toții că e vorba de o punere în scenă, de o filmare, dar odată cu strigătele de ajutor ale oamenilor, ne-am dat seama că e vorba de ceva real”, a declarat un martor ocular.

Alți martori spun că l-au văzut pe bărbat, despre care se crede că este un refugiat sirian, rătăcind în zonă de mai multe zile.

”Din nou groază. Acest atac asupra copiilor este culmea abominației. Îmi exprim tot sprijinul față de victime și familiile lor.

Felicitări ofițerilor noștri de poliție pentru curajul de care au dat dovadă în arestarea atacatorului”, a postat pe Twitter președintele regiunii Auvergne-Rhône-Alpes, Laurent Wauquiez

Adunarea Națională a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor, iar prim-ministrul francez, Élisabeth Borne, se îndreaptă spre fața locului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs