3dots.ro

Reședința lui Vladimir Putin de la Kremlin, atacată de drone ucrainene noaptea trecută – video

Reședința lui Vladimir Putin de la Kremlin, atacată de drone ucrainene noaptea trecută – video

Ucraina a lansat noaptea trecută un atac cu drone asupra reședinței de la Kremlin a președintelui rus Vladimir Putin, informează Reuters citând serviciul de presă al Kremlinului.

Raportul dat publicității de oficialii ruși afirmă că două drone care vizau Kremlinul au fost interceptate de sistemul radar de apărare antiaeriană.

În urma interceptării, la sol au căzut fragmente ale dronelor care nu au provocat victime sau pagube materiale, se mai afirmă în comunicatul citat.

Serviciul de presă al Kremlinului consideră atacul drept un act terorist și un atentat la viața lui Vladimir Putin, efectuat în preajma sărbătorii Zilei Victoriei, ce va avea loc pe 9 mai.

Dmitry Peșkov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a afirmat că Putin nu se afla în clădirea Kremlinului în timpul atacului ucrainean cu drone și că în prezent se află în reședința sa din apropierea Moscovei, la Novo-Ogaryovo.

De asemenea, Peșkov a mai declarat că atacul cu drone nu va duce la anularea paradei ce va avea loc în Piața Roșie din Moscova pe 9 mai.

Kievul neagă implicarea în atacul asupra Kremlinului

”Nu avem informații despre așa-zisele atacuri nocturne asupra Kremlinului”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean. Serghei Nikiforov a declarat că

”Ucraina folosește toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a-și elibera propriul teritoriu, nu pentru a-i ataca pe alții”.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoloiak a negat, de asemenea, că Kievul ar fi avut vreo implicare.

”Cred că este absolut evident că „anunțul unui atac asupra Kremlinului” și detenția simultană a așa-zișilor sabotori ucraineni în Crimeea sub o altă acuzație indică clar că Rusia pregătește o provocare teroristă la scară largă în zilele următoare”, a spus Podoliak.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs