Australia. Un salariu generos, o casă cu patru dormitoare, dar nimeni nu e interesat de locul de muncă ce le oferă

Autor:

Australia. Un salariu generos, o casă cu patru dormitoare, dar nimeni nu e interesat de acest locul de muncă

Quairading, un orășel din vestul Australiei oferă un salariu extrem de bun, de 460.000 de lire sterline, și cazare gratuită într-o casă cu patru dormitoare, unui medic de familie care dorește să se stabilească acolo.

Cu toate acestea, în ciuda ofertei atrăgătoare, postul a rămas în continuare vacant, scrie DailyMail.

Quairading se află la 170 km est de Perth și cei 600 de locuitori ai săi au nevoie disperată de un medic de familie, după ce au rămas fără unul luni întregi, mulți dintre ei temându-se că este un dezastru care stă să se întâmple.

Între timp, un oraș vecin a fost nevoit recent să își închidă definitiv cabinetul medical după ce nu a reușit să găsească un medic de familie înlocuitor.

Nevoia de medici de familie este atât de mare încât guvernul australian a intervenit și va oferi o sumă forfetară de 6.900 de lire sterline dacă doctorul rămâne doi ani la post și de 13.200 de lire sterline dacă rămâne cinci ani.

Președintele consiliului local din Quairading Shire, Peter Smith, a declarat pentru publicația australiană The West că ”nu va sta cu mâinile în sân când comunitatea are o nevoie atât de critică”.

”Dacă nu avem un doctor, nu vom avea o clinică medicală, apoi nu vom avea un spital, nu vom avea o farmacie și astfel va începe dispariția”, a spus el.

Potrivit Asociației Medicale Australiene, Australia se va confrunta cu un deficit de aproape 11.000 de medici de familie până în 2031.

În perioada 2009-2019, cererea de medici a crescut cu peste 50%, datorită în parte îmbătrânirii populației. Quairading este situată în regiunea Wheatbelt și are un nivel relativ ridicat de precipitații, ceea ce a făcut din ea un centru de putere pentru agricultură. Regiunea Wheatbelt este sursa a aproape două treimi din producția de grâu a statului, dar în ultimii 20 de ani a suferit din cauza depopulării și a declinului sectorului agricol, lăsând în urmă multe orașe precum Quairading.