3dots.ro

Austria. Câți bani se cheltuie pe mâncarea, pe săptămână, cumpărând de la magazinele sociale

Austria. Câți bani se cheltuie pe mâncarea, pe săptămână, cumpărând de la magazinele sociale

Persoanele cu venituri reduse din Austria au posibilitatea de a-și cumpăra produse pentru traiul zilnic cu 30 de euro pe săptămână, scrie Heute.

Peste 1,5 milioane de persoane din Austria erau expuse riscului de sărăcie și excludere socială în 2022 și 201.000 de austrieci au fost considerați a fi dezavantajați semnificativ din punct de vedere material și social.

Din aceste motive au apărut magazinele pentru săraci, unde un kilogram de făină poate fi cumpărat cu 0,20 cenți, cârnații pot fi cumpărați la jumătate de preț față de ce există în magazine, iar șamponul costă 1,50 euro.

În magazinele sociale SOM, accesul se face pe baza unui card, iar acces au persoanele cu venituri lunare sub 1.371 euro (persoane care trăiesc singure) sau 2.057 euro în cazul a doi adulți.

În magazinul social din Schwechat (Austria Inferioară) alimentele și articolele de igienă costă cu aproximativ două treimi mai puțin decât în ​​supermarketurile convenționale.

”Avem acum o bază fixă ​​de clienți de aproximativ 1.000 de clienți”, spune Ruth Sacher, șeful departamentului de muncă și integrare la Volkshilfe.

O pensionară în vârstă de 74 de ani face cumpărături în magazinul social din Schwechat de patru ani.

”Cheltuiesc cu 40% mai puțin. Nu iau dulciuri, nu merg așa de des la coafor si merg doar o dată pe săptămână la cafenea. M-am îmbolnăvit. Dar nu am bani să merg la doctor”, spune ea.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU