Mărturiile pasagerilor din avionul deturnat la Minsk. «Sunt Roman Protasevich şi sunt motivul pentru care se întâmplă toate acestea»

Pasagerii zborului Ryanair redirecționat către capitala Belarusului duminică seară, pentru reținerea unui jurnalist critic cu regimul, au povestit că Roman Protasevich a realizat ce urma să se întâmple cu el, imediat dup ce s-a anunțat că că aeronava va ateriza la Minsk.

Zborul Ryanair 4978 îşi începuse deja coborârea spre capitala lituaniană Vilnius când pilotul a anunţat, fără explicaţii, că avionul se va îndrepta brusc spre Minsk, capitala statului vecin, Belarus.

Pasagerii descriu un Roman Protasevich speriat și trist în momentul anunțului, scrie Reuters.

”Când s-a anunţat că vor ateriza la Minsk, Roman s-a ridicat, a deschis compartimentul pentru bagaje, a scos bagajul şi a încercat să împartă lucruri. (…)

Cred că a greşit. Erau o mulţime de oameni, astfel încât el să-mi poată da lucrurile mie sau altor pasageri şi nu iubitei sale, care cred că a fost de asemenea arestată”, a declarat un pasager lituanian, despre modul în care s-a comportat jurnalistul în momentul în care s-a anunțat că avionul va ateriza la Minsk.

"Am văzut că Roman a fost oprit din cauza unor lucruri din bagaje. (…) Am văzut de la fereastră că Roman stă singur şi un poliţist cu câine încerca să găsească ceva (în bagaj)”, a mai precizat pasagerul.

Un alt pasager a declarat presei lituaniene că Protasevici s-a identificat la sosirea oficialilor de securitate din Belarus.

"Am văzut cum i-a fost luat paşaportul. Şi-a scos masca şi a spus: „±Sunt Roman Protasevich şi sunt motivul pentru care se întâmplă toate acestea”.

”L-am privit direct în ochi şi era foarte trist”, a precizat un alt pasager din avion, care, la fel, nu a vrut să-și dezvăluie numele.

Ceilalți pasageri ai cursei păreau obosiți la sosirea în Vilnius, și au petrecut ore întregi la cozi după bagaje și la verificarea documentelor.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor

Cum e să meditezi copiii miliardarilor? O profesoară povestește experiența din Dubai: ”Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac temele pentru acasă”

O profesoară britanică a ales să facă o schimbare în carieră, mutându-se în Emiratele Arabe Unite, unde a oferit meditații copiilor provenind din familii extrem

Cristina Neagu, în doliu! Tatăl handbalistei a încetat din viață la 68 de ani

Constantin Neagu, tatăl handbalistei Cristina Neagu, a încetat din viață la 68 de ani și a fost înmormântat la Domnești,  cimitirul Ghencea II, în cadrul