3dots.ro

CNN: Obiectul misterios doborât deasupra SUA era un ”balon cu marfă”

CNN: Obiectul misterios doborât deasupra SUA era un ”balon cu marfă”

Din articol:

Obiectul care a fost doborât deasupra lacului Huron a fost un mic balon de metal cu o încărcătură, a transmis CNN, care citează o notă trimisă luni parlamentarilor americani, de reprezentanții Pentagonului.

CNN face public faptul că nota conține pentru prima dată detalii despre cum arăta unul dintre obiectele necunoscute doborâte săptămâna trecută.

Potrivit oficialilor Pentagonului, obiectul era „un mic balon metalic cu o greutate suspendată de el”. Nota mai precizează că, după ce a fost lovit duminică deasupra Lacului Huron, la granița dintre SUA și Canada, obiectul „s-a scufundat încet” în apele lacului Huron.

Săptămâna trecută, Comandamentul Comun de Apărare Aerospațială din America de Nord a înregistrat trei ”obiecte neidentificate”. Două dintre ele au fost doborâte de armata americană în spațiul aerian național, iar altul deasupra teritoriului Canadei.

S-a observat că toate cele trei obiecte erau mult mai mici decât balonul chinezesc, se aflau la o altitudine mai mică și nu erau similare în exterior cu acesta.

Ultimul dintre acestea a fost distrus duminică deasupra lacului Huron, la granița dintre SUA și Canada, iar epava sa, probabil, a căzut în apele teritoriale canadiene.

Pe 2 februarie, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat că autoritățile americane au observat un ”balon de recunoaștere” deasupra părții continentale a țării, care ulterior a fost doborât pe 4 februarie de armata americană în largul coastei Carolinei de Sud, în spațiul aerian al SUA.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs