3dots.ro

Uganda. Un bărbat s-a căsătorit cu 7 femei deodată: „Sunt încă tânăr, nu pot spune că acesta este sfârșitul”

Uganda. Un bărbat s-a căsătorit cu 7 femei deodată: „Sunt încă tânăr, nu pot spune că acesta este sfârșitul”

Din articol:

Dintr-o generozitate ce doar cultura locală o poate explica, un bărbat din Uganda s-a ”sacrificat” pentru a oferi ”cea mai fericită zi din viață” nu doar unei singure femei, ci pentru șapte deodată…

Habib Nsikonnene, un ugandez în vârstă de 43 de ani, s-a căsătorit cu şapte femei, între care două surori, în cadrul unei ceremonii. Cum în urma evenimentul nimeni nu a fost traumatizat, el spune că e foarte fericit și se gândește să repete experiența.

Ziua nunților a început la ora 8 dimineața… O caravană de mașini a asigurat transportul fiecarei mirese la salon pentru machiaj şi coafură, încât să arate de neegalat în timpul ceremoniei. Toate au purtat rochie albă şi au fost luate de acasă în cadrul unei procesiuni tradiționale.

Evenimentul a avut loc pe 10 septembrie, iar, potrivit presei locale, peste 40 de limuzine şi 30 de motociclete Outrider au asigurat transportul soțiilor, rudelor și invitaților la casa mirelui, acolo unde au avut loc ”masa, dansul și felicitările”.

Cele șapte soţii sunt: Aisha, Fatuma, Sharifah, Rashida, Mariam, Zainab și o altă tânără tot cu numele Aisha, și luna de miere și-o vor petrece la casa mireului..

”Am decis să mă căsătoresc cu toate deodată pentru a face o mare familie fericită. Sunt încă tânăr și, în viitorul apropiat, dacă Dumnezeu vrea, nu pot spune că acesta este sfârșitul”, recunoaşte deschis Habib, de profesie ”vindecător tradiţional”, aspect ce l-a ajutat să adune o avere impresionantă.

Tatăl său, Hajj Abdul Ssemakula, a spus că în familie se practică de multă vreme poligamia, legală în Uganda.

”Bunicul meu avea șase soții care erau despărțite de perdele într-o singură casă. Răposatul meu tată a avut cinci soții și eu însumi am patru soții care locuiesc într-o singură casă”, adaugă bărbatul.

Habib a devenit un erou local după ce și-a pus satul pe harta lumii, relatează Daily Star.

”Acest om cu calități rare s-a stabilit în acest sat în urmă cu aproximativ patru ani. A venit și a cumpărat teren aici și mi s-a prezentat ca un vindecător tradițional. I-am permis să-și practice meseria. Nu aveam nicio idee că atunci când s-a mutat aici că ne va aduce faimă. Numele satului nostru este peste tot”, a declarat primarul satului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs