Un bărbat a fost obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie!

Un bărbat a fost obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie!

Din nefericire, povestea căsniciei a doi spanioli s-a sfârșit la tribunal, unde, spre mirarea multora, instanța a decis că bărbatul trebuie să-i plătească fostei soții 88.025 de euro, drept compensație pentru munca pe care ea a depus-o în casă, în decursul celor 26 de ani de mariaj.

Potrivit El Mundo, cei doi soți, a căror identitate nu a fost făcută publică, s-au căsătorit în 1996, iar până în 2022, când s-au despărțit, femeia și-a dedicat tot timpul întreținerii casei și creșterii copilului.

După divorț, soțul a rămas în casa familiei, o proprietate pe care o deținea personal, iar femeia a fost nevoită să-și închirieze o locuință. De asemenea, a trebuit să-și găsească imediat un loc de muncă pentru a se putea întreține și pentru a-și asigura un venit mai mare după pensionare.

În fața instanței, femeia a declarat că timp de 26 de ani, atâta timp cât a fost căsătorită,nu și-a permis să aibă un loc de muncă, pentru că soțul ei a fost concentrat sută la sută pe carieră, ceea ce a făcut ca toate obligațiile legate de casă și familie să îi revină ei.

Femeia a spus că a lucrat din 1989 și până la un an după ce s-a căsătorit, moment în care a devenit casnică, în timp ce soțul a continuat să lucreze și să asigure venitul familiei. Ea spune că acest dezechilibru economic o afectează enorm acum, când nu mai este căsătorită, pentru că a fost nevoită să-și găsească o slujbă modestă pentru a se întreține, neavând timp să-și atingă aspirațiile profesionale.

Prin urmare, după divorț, femeia s-a simțit îndreptățită să ceară despăgubiri pentru toți anii de muncă pe care i-a depus în casă.

O primă decizie în acest caz neobișnuit a stabilit valoarea despăgubirii pe care bărbatul urmează să o plătească fostei sale soții la suma de 120.000 de euro, dar hotărârea a nemulțumit ambele părți implicate în proces și le-a făcut să ceară recursul. Soțul a fost de acord să-i plătească fostei soții pentru toată munca 60.000 de euro, în schimb, femeia a cerut 183.629,36 euro.

La recurs, tribunalul din Pontevedra a decis ca despăgubirea inițială de 120.000 de euro să fie redusă la 88.025 de euro, iar soțul să plătească și fostei soții o pensie lunară de 350 de euro timp de trei ani, actualizată anual în conformitate cu legislația națională și indicele de inflatie. Decizia poate fi atacată acum doar la Curtea Supremă.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories

Ioan Andone s-a mutat în Spania. ”E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul”

Ioan Andone a declarat că are o proprietate în Spania, în Marbella, iar șase luni din an le petrece pe tărâm iberic. ”Locuiesc la Marbella,

Fostul iubit al Cristinei Cioran: ”Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”

Relația dintre Cristina Cioran și Alex Dobrescu a trecut în doar doi ani de la dragoste la ură. Cei doi au împreună un copil, dar

Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit: ”Nu e bine deloc!”. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, stârnind îngrijorare în rândul apropiaților săi, scrie Sky News. În luna

O pensionară din Braşov a fost amendată pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului. „Este anormal ce se întâmplă!”

O pensionară din Braşov a ajuns în situația absurdă în care a fost amendată de Poliţia Locală pentru că a plantat câteva flori în grădina

Timișoara. Un cățel a călătorit 100 de kilometri sub capota unei maşini, la motor, şi a scăpat fără nicio zgârietură

Poveste cu final fericit în cazul unui cățel care a călătorit 100 de kilometri sub capota unei mașini. Un căţel a căutat, cel mai probabil,