3dots.ro

Un bărbat a fost obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie!

Un bărbat a fost obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie!

Din nefericire, povestea căsniciei a doi spanioli s-a sfârșit la tribunal, unde, spre mirarea multora, instanța a decis că bărbatul trebuie să-i plătească fostei soții 88.025 de euro, drept compensație pentru munca pe care ea a depus-o în casă, în decursul celor 26 de ani de mariaj.

Potrivit El Mundo, cei doi soți, a căror identitate nu a fost făcută publică, s-au căsătorit în 1996, iar până în 2022, când s-au despărțit, femeia și-a dedicat tot timpul întreținerii casei și creșterii copilului.

După divorț, soțul a rămas în casa familiei, o proprietate pe care o deținea personal, iar femeia a fost nevoită să-și închirieze o locuință. De asemenea, a trebuit să-și găsească imediat un loc de muncă pentru a se putea întreține și pentru a-și asigura un venit mai mare după pensionare.

În fața instanței, femeia a declarat că timp de 26 de ani, atâta timp cât a fost căsătorită,nu și-a permis să aibă un loc de muncă, pentru că soțul ei a fost concentrat sută la sută pe carieră, ceea ce a făcut ca toate obligațiile legate de casă și familie să îi revină ei.

Femeia a spus că a lucrat din 1989 și până la un an după ce s-a căsătorit, moment în care a devenit casnică, în timp ce soțul a continuat să lucreze și să asigure venitul familiei. Ea spune că acest dezechilibru economic o afectează enorm acum, când nu mai este căsătorită, pentru că a fost nevoită să-și găsească o slujbă modestă pentru a se întreține, neavând timp să-și atingă aspirațiile profesionale.

Prin urmare, după divorț, femeia s-a simțit îndreptățită să ceară despăgubiri pentru toți anii de muncă pe care i-a depus în casă.

O primă decizie în acest caz neobișnuit a stabilit valoarea despăgubirii pe care bărbatul urmează să o plătească fostei sale soții la suma de 120.000 de euro, dar hotărârea a nemulțumit ambele părți implicate în proces și le-a făcut să ceară recursul. Soțul a fost de acord să-i plătească fostei soții pentru toată munca 60.000 de euro, în schimb, femeia a cerut 183.629,36 euro.

La recurs, tribunalul din Pontevedra a decis ca despăgubirea inițială de 120.000 de euro să fie redusă la 88.025 de euro, iar soțul să plătească și fostei soții o pensie lunară de 350 de euro timp de trei ani, actualizată anual în conformitate cu legislația națională și indicele de inflatie. Decizia poate fi atacată acum doar la Curtea Supremă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs