3dots.ro

Belgia. Poliția a elucidat cazul a doi fraţi români, executaţi în stil mafiot, la pescuit

Belgia. Poliția a elucidat cazul a doi fraţi români, executaţi în stil mafiot, la pescuit

Doi frați români şi-au găsit sfârşitul în Belgia, în condiţii care i-au făcut inițial pe anchetatori să se gândească la un asasinat comandat de mafioţi.

Anchetatorii au reușit să descifreze cazul morții a doi frați români, ale căror trupuri fără suflare au fost găsite fără suflare, în tufișurile de pe marginea unui lac, într-o localitate aflată în apropiere de Charleroi, Belgia.

Cei doi au fost uciși pe 28 august 2019, dar ancheta și procesul au suferit numeroase amânări din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat din plin ancheta și activitatea magistraților care ar fi trebuit să judece acest caz.

De altfel, procesul ar fi trebuit să aibă loc în acest an, în luna aprilie, dar a fost din nou amânat după ce unul dintre judecători s-a îmbolnăvit de Covid-19, scrie publicaţia belgiană La Nouvelle Gazette.

Gabriel şi Constantin Tomescu, doi fraţi români de 45, respectiv 48 de ani îşi făcuseră obiceiul să pescuiască pe malul unui mic lac, la Forchies-la-Marche, o mică localitate situată în apropiere de Charleroi.

Cei doi se strecurau la pescuit, fără a avea acordul proprietarului, un fost comisar de poliție în vârstă de 71 de ani, acum pensionar, după care se întorceau acasă, la Bruxelles. 

Pe 28 august 2019, fiica lui Constantin Tomescu a anunţat Poliţia din capitala Belgiei de dispariţia tatălui ei, iar după două zile, bărbatul a fost găsit mort chiar lângă iazul unde pescuise.

Şi nu era singur, ci alături de el zăcea şi trupul lipsit de viaţă al fratelui său. Ambii au fost împuşcaţi în cap, iar ucigaşul a tras relativ de aproape, au stabilit criminologii.

Având în vedere datele preliminare, iniţial, anchetatorii au plecat de la ipoteza unei execuţii de tip mafiot, dar nu au omis cercetarea și a altor piste. 

Printre principalii suspecţi s-a numărat încă de la început și proprietarul lacului, un fost comisar de poliție, actualmente pensionat, Francis Vandy.

Poliţiştii ştiau că Vandy intrase în conflict cu cei doi români şi că a tras asupra lor în urmă cu câteva luni, când pescarii intraseră pe domeniul său fără să-i ceară voie. În plus, oamenii legii au descoperit echipament de pescuit aparținând comisarului de poliție chiar lângă micul lac.

Fostul polițist belgian a negat orice legătură cu dublă crimă, dar anchetatorii au identificat elemente care l-au legat de incident. Iar una dintre principalele dovezi, pe care nu a putut să explice, a fost de ce pe una dintre perechile sale de pantofi s-au găsit urme de sânge de la cei doi fraţi.

O altă probă, imposibil de contestat, a fost că Gabriel şi Constantin au fost ucişi cu un pistol Glock. Iar poliţiştii au aflat că atunci când s-a pensionat, Vandy nu şi-a predat arma, chiar un pistol de aceeași marcă, motivând că i-ar fi fost furată. Poliţiştii au descoperit că bărbatul nu a avut de gând să predea arma şi că a păstrat-o.

Francis Vandy va fi judecat de magistraţii Curţii din Hainaut şi ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare.. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs