3dots.ro

Administraţia Biden ține ca americanii să se vaccineze din nou împotriva Covid-19 în această toamnă

Administraţia Biden ține ca americanii să se vaccineze din nou împotriva Covid-19 în această toamnă

Administraţia Biden intenționează să îi îndemne pe toţi americanii să mai facă încă o doză de vaccin împotriva coronavirusului în această toamnă, pentru a contracara un nou val de infecţii, a declarat un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters.

Oficialul a precizat că, deşi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor raportează o creştere a numărului de infecţii şi de internări în spitale din cauza virusului, nivelul general rămâne scăzut.

Joi, Moderna (MRNA.O) a anunţat că datele iniţiale au arătat că vaccinul său actualizat COVID-19 este eficient împotriva subvariantelor ”Eris” şi ”Fornax”.

Moderna şi alţi producători de vaccinuri împotriva COVID-19, Novavax (NVAX.O), Pfizer (PFE.N) şi partenerul german BioNTech SE (22UAy.DE) au creat versiuni ale vaccinurilor lor care vizează subvarianta XBB.1.5.

În aşteptarea aprobării din partea autorităţilor de reglementare în domeniul sănătăţii din Statele Unite şi Europa, companiile se aşteaptă ca vaccinurile actualizate să fie disponibile în următoarele săptămâni pentru sezonul de vaccinare de toamnă.

”Îi vom încuraja pe toţi americanii să îşi facă aceste vaccinuri de rapel, pe lângă vaccinurile împotriva gripei şi a RSV”, a declarat oficialul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU