3dots.ro

Un miliardar american a refuzat să meargă cu fiul său pe Titan, biletele au fost cumpărate de magnatul pakistanez

Un miliardar american a refuzat să meargă cu fiul său pe Titan, biletele au fost cumpărate de magnatul pakistanez

Timp de un an Jay Bloom, un miliardar cu afaceri în zona fondurilor de investiții, a fost tentat de Stockton Rush, directorul companiei OceanGate, să cumpere bilete pentru o călătorie cu submersibilul spre epava Titanicului.

Ideea prinsese contur, fiul lui Bloom, Sean, în vârstă de 20 de ani, fiind fascinat de povestea naufragiului Titanicului, dar, pe măsură ce a primit mai multe informații despre submersibil, miliardarul a avut tot mai multe rețineri și întrebări în legătură cu siguranța acestei călătorii.

Bloom a refuzat să meargă alături de fiul lui să viziteze epava din adâncuri a Titanicului. Cele două locuri disponibile după refuzul lui au fost cumpărate de magnatul pakistanez Shahzada Dawood și fiul lui, Suleman, scrie Reuters.

Cu cât a citit mai multe despre submersibilul Titan, cu atât Bloom și-a pus mai multe întrebări privind siguranța călătoriei.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, Rush l-a contactat din nou pe Jay Bloom pentru oferi locuri în expediție, iar o lună mai târziu, antreprenorul a oferit ”prețuri de ultimă oră” de 150.000 de dolari de persoană. Bloom a refuzat politicos de fiecare dată.

Cele două locuri care au rămas disponibile la bordul submersibilului au revenit magnatului de origine pakistaneză Shahzada Dawood și fiului său, Suleman – care au murit, împreună cu Rush și alte două persoane, în această săptămână.

După moartea actorului Tren William, care i-a fost bun prieten, Jay Bloom spune că a realizat ce contează cu adevărat în viață.

”De fiecare dată când văd o fotografie a acelui om de afaceri pakistanez și a fiului său în vârstă de 19 ani, mă gândesc cât de ușor am fi putut fi eu și fiul meu de 20 de ani în locul lui, dacă așa ar fi vrut Dumnezeu”, a declarat Bloom, conform Reuters.

Joi, după ce Garda de Coastă a SUA a anunțat că a localizat bucăți din Titan pe fundul oceanului, Bloom a postat pe Facebook mai multe mesaje cu discuția pe care a avut-o cu Stockton Rush de la începutul acestui an și în care Rush încerca să-i demonstreze că expediția nu este deloc periculoasă.

”Deși există, evident, riscuri, dar este mult mai sigur decât zborul cu un elicopter sau chiar să faci scufundări”, scria Rush într-un mesaj. Bloom, care are o licență privată pentru elicopter, nu a fost convins.

Era deosebit de îngrijorat de materialele și piesele pe care Stockton le folosise pentru submersibil. ”Cu cât am aflat mai multe despre ce se întâmplă cu operațiunea lui Stockton, cu atât eram mai îngrijorat”, a spus el.

Guillermo Söhnlein, co-fondator al OceanGate împreună cu Rush în 2009, a spus că Rush era ”foarte conștient” de pericolele explorării adâncimii oceanului, dar că respingea ideea că era ceva riscant.

Întrebările legate de siguranță submersibilului Titan au fost ridicate încă din 2018, atât de experții din industrie, cât și de un fost angajat al companiei lui Rush.

Bloom a spus însă că încrederea directorului OceanGate în siguranța expedițiilor sale era una de neclintit. ”A fost visul lui. Era un om bun, mi-a plăcut foarte mult de el și cred că a avut intenții bune”, a conchis Bloom.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs